Gunakake WhatsApp liwat API

Sanajan ana kabeh masalah proteksi data, WhatsApp isih dadi aplikasi messenger favorit Jerman. Saliyane App Bisnis WhatsApp khusus, Facebook uga nggawe antarmuka resmi, WhatsApp Business API, supaya luwih apik kanggo perusahaan. Yen sampeyan pengin ngirim pesen WhatsApp kanthi program saka aplikasi web, uga ana cara liyane.

.­.­.

Blur kaca ing mburi overlay nggunakake CSS

Yen sampeyan nggunakake elemen kayata overlay (sing dadi aturan nalika tumindak GDPR) lan pengin alus wilayah ing mburine, umpamane, sampeyan asring nemoni masalah konteks tumpukan . Contone, yen sampeyan duwe elemen sing diposisikan pancen utawa ing posisi sing tetep, dumadakan ditampilake kanthi beda tinimbang tanpa filter sing ditrapake. Nanging ana obat.

.­.­.

Tips Cepet: Pangujian Split karo Apache

Sampeyan ora prelu nggunakake alat sing kuat kaya Google Optimize kanggo tes pamisah URL sing sederhana, sampeyan uga bisa ngatasi Apache liwat .htaccess. Cuplikan kode ing ngisor iki nyebarke pengunjung kanthi rata-rata ing kaloro versi kanggo rong kaca https://vielhuber.de/test1.php (varian 1) lan https://vielhuber.de/test2.php (varian 2). Pengacakan adhedhasar wektu server saiki.

.­.­.

Babagan notasi fungsi cabang

Kurung kriting digunakake ing notasi definisi fungsi kanthi pambeda kasus. Kita terus takon babagan gampang apa perwakilan iki uga bisa diilangi lan fungsine bisa dikurangi dadi notasi sing bisa ditindakake tanpa ana. Contone, fungsi kasebut

$$f: \mathbb{R} \to \mathbb{R}, f(x) = \left\{\begin{matrix} 42, & \text{falls } x = 0 \\ x, & \text{sonst} \end{matrix}\right.$$

kanthi pitulung saka papat operasi aritmatika dhasar nggunakake istilah siji baris?

.­.­.

Seri tanggal ing Google Sprei

Nalika nggambarake data ing Google Spreadsheet, ana sing nemoni masalah yen poros \(x\) ora bisa otomatis ngisi kesenjangan ing nilai teks (kayata ing minggu tanggalan). Kanggo ngatasi masalah kasebut, sampeyan ngasilake seri tanggal terus-terusan, ngetung sel sing kedadeyan dhewe banjur bayangake jumlah akumulasi.

.­.­.

Tip Cepet: PHP clearstatcache

Temokake kesalahan:

72aaa2dbd201d49fc2ee429ebf68f15b

.­.­.

Peretasan API Terjemahan Google

Google nawakake API Tarjamahan Google kanthi struktur biaya adhedhasar panggunaan minangka bagean saka Google Cloud. Uga ana API sing ora didokumentasikake sing bisa digunakake tanpa tombol , nanging nolak bisa digunakake sawise sawetara panjaluk. Nalika nggunakake fungsi terjemahan situs web Google Chrome, bakal katon yen kaca bisa diterjemahake kanthi kualitas apik banget tanpa watesan sing jelas.

.­.­.

Tip cepet: Tandha otomatis Git

Yen sampeyan ngubungake Github karo Composer , sampeyan kudu menehi nomer versi liwat tag git . Printah baris perintah ing ngisor iki nemtokake dina sing saiki lan ditambahake (miturut SemVer ) kanthi nomer versi. Contone, versi 1.1.0 nderek sawise 1.0.9. Yen ora diwenehi tag, versi kanthi otomatis diwenehi tag karo 1.0.0. Piranti kaya pancing sing tipis utawa git nyepetake simbol simbol.

8cd852c96ec1e60e8a5ac1f3614b2397

.­.­.

Sunting pemicu MySQL

Sayange, MySQL ora nawakake fungsi ALTER TRIGGER. Kanggo ngedit pemicu sing ana, sampeyan luwih dhisik kudu mbusak banjur gawe maneh. Pratelan Gawe TRIGGER bisa diwaca kanthi ora langsung liwat informasi_schema . Iki ngidini kita ngowahi pemicu liwat dalan gedhe. Kanggo nindakake iki, sampeyan nggawe pangowahan ing asil printah SELECT ing ngisor iki (ganti database lan jeneng pemicu sadurunge) lan jalanake pitakon.

.­.­.

Pemicu pangowahan acara ing VanillaJS

VanillaJS wis padha karo veteran jQuery ing meh kabeh wilayah wiwit ES6 lan saiki wis unggul banget. Dadi, entuk mindhah kode warisan kanthi bertahap saka jQuery. Nanging, sampeyan kudu ati-ati nalika nyebabake acara pangowahan manual. Contone, document.addEventListener ora micu ing jQuery.change () . Ringkesan ing ngisor iki ringkesan fitur khusus.

.­.­.

Kontrol cookie nganggo PHP lan JS

Setelan cookie kanthi skrip pihak sampeyan utawa pihak katelu bisa dikontrol kanthi apik kanthi pitulung PHP lan JavaScript. Sanajan iki dudu solusi sing cukup kanggo implementasi solusi cookie sawise pengadilan nglanggar Planet49 (ing kene penting manawa alat pelacak kayata Google Analytics malah ora nglacak lan akibate ora nyetel cookie), bisa dingerteni yaiku cookie umume dhaptar putih / dhaptar ireng.

.­.­.

Pateni piranti liwat skrip ing Windows

Kanggo ngirit listrik utawa nyuda paranoia ngawasi dhewe, luwih becik nyopot sambungan piranti sing ora digunakake ing komputer sampeyan dhewe. Piranti kayata kothak swara utawa kamera web bisa dipateni / diaktifake kanthi cara klasik liwat manajer piranti. Kabeh iku uga bisa digunakake liwat skrip. Cara standar kanggo nindakake iki biasane dadi devcon . Windows 10 saiki nawakake cara sing luwih gampang kanggo nindakake iki liwat PowerShell .

.­.­.

Latar Belakang Skype Blur

Skype duwe fungsi sing apik lan rada didhelikake: yen ana transmisi video, latar mburi bisa kabur kanthi otomatis kanthi ngeklik tombol video lan nggunakake fungsi " Blur my background ". Kanthi pitulung intelijen buatan, iki bisa digunakake karo kamera apa wae sanajan ora ana informasi jero. Kabeh perkara kasebut banjur katon luwih profesional lan ndhelikake hal-hal pribadi utawa ora penting ing latar mburi.

.­.­.

Ekspor SVG saka Illustrator

SVG duwe peran utama ing web saiki. Ora mung font lambang sing ilang, nanging uga nawakake kemungkinan manipulasi liwat CSS utawa JavaScript. Yen sampeyan pengin nyimpen grafis vektor kanggo web saka Adobe Illustrator minangka SVG, sampeyan kudu nggawe sawetara setelan supaya ora ana jebakan lan nyuda wektu mbukak, sing bakal dakkirim ing artikel ing ngisor iki.

.­.­.

Project Euler: Jalur kisi

Project Euler minangka serangkaian masalah pemrograman sing nyenengake, asring kanthi latar belakang matematika. Masalah asring ditindakake kanthi cara supaya algoritma canggih kudu dikembangake supaya bisa nggayuh tujuan ing wektu sing cukup. Dina iki kita ngatasi masalah 15: Jalur kisi , sing sampeyan bisa nemokake solusi kanthi cara gabungan sing gampang.

.­.­.

Nganyari WordPress otomatis

WordPress wis ngetrapake nganyari latar mburi wiwit versi 3.7 lan kanthi otomatis ngaktifake kanggo rilis suntingan. Kanthi bantuan saringan, sampeyan bisa ngontrol prilaku kanthi luwih tepat, apa sing bakal dianyari kanthi otomatis. Instalasi permanen, kanthi otomatis kanggo kabeh nganyari suntingan, utama, plug-in, tema, lan terjemahan ora dimaksudake, nanging bisa ditindakake kanthi gampang.

.­.­.

Optimisasi boot OPCache PHP

Contone, kanggo situs web sing adhedhasar WordPress , Joomla utawa Laravel , lan ora duwe konten khusus pangguna, luwih becik disimpen kabeh kaca ing cache HTML statis lan mung gawe cache maneh kanthi manual (utawa kanthi otomatis) yen ana pangowahan ing backend. Nanging, yen kaca ngemot konten dinamis sing gumantung karo sesi lan cookie utawa uga basa lan lokasi, OPcache cocog .

.­.­.

Google Spreadsheet: Ngembangake Formula

Kanggo nggedhekake formula menyang kabeh kolom ing Google Sheets, disaranake nggunakake fungsi ARRAYFORMULA sing migunani. Nanging, iki ora bisa dikombinasikake karo sawetara fungsi penting liyane kayata QUERY utawa INDIRECT , mula ana pemrograman individu logika kanthi pitulung Google Apps Script utawa, minangka alternatif, nyalin formula kanthi manual nganti pungkasan.

.­.­.

Paradoks Simpson

Paradoks Simpson minangka salah sawijining fenomena statistik sing gampang dingerteni lan ing wektu sing padha. Muncul nalika klompok data nuduhake tren tartamtu, nanging tren kasebut dibalik nalika klompok digabungake. Kanthi conto conto sing gampang, paradoks bisa dingerteni kanthi cepet.

.­.­.

Tip cepet: Google Tag Manager

Google Tag Manager wis netepake dhewe minangka standar de facto kanggo integrasi skrip pelacakan. Kanthi cara iki, ing tangan siji, tanggung jawab (pemasaran online vs. program) dipisahake kanthi rapi lan, ing tangan liyane, sampeyan bisa kanthi cepet nyiyapake lan ngowahi pelacakan liwat saluran penyebaran tambahan. Mangkene rong tips cilik kanggo nyiyapake pemicu.

.­.­.

Tip cepet: FRITZ! Kothak hotspot WLAN

Saka FRITZ! OS 07.10 terus, yen internet gagal, Box FRITZ! Sauntara bisa nggunakake hotspot nirkabel ponsel minangka fallback. Fungsi kasebut didhelikake ing sangisore Internet> Akses data> Panyedhiya Internet> Akses sing ana liwat WLAN . FRITZ! Box banjur digunakake minangka router lan nyedhiyakake jaringan kanthi kisaran alamat dhewe. Yen Internet kasedhiya maneh, sampeyan mung ngreset setelan. Aku uga kudu mriksa pilihan WLAN> Jaringan radio> band frekuensi 2,4 GHz aktif lan Internet> Data akses > IPv6> Dhukungan IPv6 aktif .

.­.­.

Kembang Panguripan

Kembang Kehidupan minangka pola geometris sing akrab, kaya kembang, sing ditemokake ing kuil, naskah, lan wis suwe ing budaya pop sajrone ewonan taun. Pola kasebut uga nduweni pengaruh ing esoteris. Kita ora nggatekake kabeh iki ing titik iki lan fokus ing konstruksi sederhana bentuk geometris, sing kasusun saka pirang-pirang lingkaran sing tumpang tindih.

.­.­.

Email telat ing Outlook

Sanajan kabeh ramalan pinasthi ing Slack lan Discord, e-mail medium komunikasi asinkron minangka media komunikasi dominan ing sektor bisnis ing saindenging jagad. Saliyane Inbox Zero saka Merlin Mann, ana macem-macem strategi kanggo ngatasi banjir email saben dina, kalebu sing diarani e-mail telat, yaiku ngirim email kanthi telat.

.­.­.

Nomer spiral

Sajrone sawetara dina kepungkur, aku wis nliti pitakon ing StackExchange ing ngisor iki babagan spiral bilangan bulat. Kita nggoleki formula tertutup kanggo koordinat elemen \(n\) -th ing spiral bilangan bulat ing ngisor iki, sing wiwit saka asale metu lan luwih lanjut nganti tanpa wates:

..  9 10 11 12
23  8  1  2 13
22  7  0  3 14
21  6  5  4 15
20 19 18 17 16
.­.­.

Waca hak ing Google Sheets

Nalika nggarap Google Sheets , aturan adhedhasar pangguna sing apik kanggo nyunting worksheet, kolom lan baris bisa ditemtokake ing spreadsheet. Sayange, ora ana cara kanggo matesi hak maca. Nanging, iki bakal migunani banget ing pirang-pirang skenario. Dadi, sampeyan mung nuduhake pelanggan tiket sing padha kuwatir utawa karyawan mung proyek sing lagi dienggo.

.­.­.

Benang Plug'n'Play

npm minangka manajer paket gawan kanggo Node.js. Facebook wis suwe nggawe solusi manajemen paket alternatif sing disebut Benang . Benang kayane alon-alon ilang saka readmes Github minangka solusi standar lan statistik ing situs resmi nuduhake yen mung sebagian saka paket sing ditindakake dening Benang. Nanging, perlu dipikirake ing njaba kothak.

.­.­.

Ngonversi PDF menyang LaTeX


Sistem typetting \(\TeX\) dikembangake ing taun 1977 dening legendaris Donald E. Knuth . Paket piranti lunak \(\LaTeX\) isih kalebu bagean saka repertoar standar nalika nggawe makalah ilmiah. Kanthi rong alat ing ngisor iki, PDF sing wis digawe lan cathetan tangan bisa diowahi kanthi otomatis dadi TeX. Asil kasebut janjeni banget.

.­.­.

Argumentasi simulasi

Argumentasi simulasi Nick Bostrom gampang banget lan jelas. Ora nyoba kanggo mbuktekake manawa kita urip ing simulasi, nanging kanthi formulasi kanthi elegan telung kemungkinan, lan salah sijine kudu bener. Elon Musk uga nyengkuyung tesis sing padha, sing nggawe ide kasebut dingerteni kanggo masarakat umum. Kertas resmi umure luwih saka 14 taun lan mung kurang saka kaca. Pratelan pusat gampang dingerteni lan kompak.

.­.­.

Bug kritis nalika nggunakake WPML + ACF

Plugin WPML sing kuat kanggo multilingualisme lan Advanced Custom Fields kanggo lapangan sampeyan minangka peralatan standar ing pirang-pirang instalasi. Ngganggu nalika gangguan fungsi lan data ilang ing kombinasi. Ing laporan kesalahan ing topic sing lawas sawetara taun lan mantep ( kene lan kene lan kene lan kene lan kene ). Aku lagi wae mriksa masalah kasebut.

.­.­.

Upload file ing Facebook In App Browser

Ing sawetara telpon Android, browser Facebook lan Instagram uga tumindak salah (saiki uga) tumindak salah yen kolom unggah nemtokake atribut nampa ing kaca kebangkrutan sing wis diiklanake utawa sing gegandhengan. Tombol kasebut tanpa fungsi. Yen sampeyan mbukak kaca ing browser eksternal, normal ing njaba aplikasi Facebook, kabeh ora apa-apa. Iki nggelakake (utamané wiwit wis kacarita kanggo dawa wektu ), nanging bisa ditanggulangi kanthi workaround.

.­.­.

Chrome Devtools: Pindhah elemen DOM

Piranti pangembang Google Chrome kalebu sing paling kuat ing pasar browser. Fitur anyar saben wulan, sing ditampilake Google ing formulir sing dikompresi ing YouTube . Nanging asring perkara cilik sing nyenengake. Yen sampeyan pengin mbusak elemen DOM ing Google Chrome, sampeyan bisa nindakake kanthi mbusak tombol. Nanging mung dina iki aku ngerti manawa elemen DOM uga bisa dipindhah kanthi gampang nggunakake drag & drop:

.­.­.

Tip cepet: status git --r

Aturan emas ing jagad iki yaiku: "Aja nindakake wiwitan lan asring". Yen wengi rada suwe, utawa yen sampeyan pengin ringkesan kahanan saiki ing komputer sampeyan dhewe, prentah bakal nggawa sampeyan

d8a38f92d0baa14f9d4568826c13ad46

"status git" kanggo kabeh repositori sing ana ing folder sing saiki utawa ing subfolder lan nggabungake nilai ing ringkesan sing apik:

.­.­.

Tumpukan LAMP ing Subsystem Windows kanggo Linux

Nalika nggoleki lingkungan pangembangan optimal, Windows 10 nawakake solusi lengkap kayata XAMPP , WAMP lan MAMP , instalasi asli kanthi tangan, lan solusi virtualisasi kayata Vagrant ( Scotch Box ) lan Docker ( Devilbox , Laradock ). Nanging amarga syaratku kayata konfigurasi gratis, sertifikat SSL wildcard nyata, akses saka kabeh piranti pungkasan ing jaringan lokal uga stabilitas lan kinerja sing dhuwur, kabeh solusi gagal - kajaba siji.

.­.­.

Trik kanggo Hubungan Eloquent Laravel

Salah sawijining kekuwatan Laravel yaiku sintaksis sing elegan. Yen sampeyan duwe akeh model lan hubungan ing Laravel (amarga akeh tabel ing basis data), traversing asring bisa diakhiri karo kode sing kurang elegan. Sajrone wektu, telung ekstensi cilik wis kabukten dhewe kanggo aku, sing pengin dakenalake kanthi ringkes ing ngisor iki. Kita mung nggunakake sawetara warisan, cara sihir lan koleksi khusus.

.­.­.

Nyegah akses publik menyang .git

Manajemen versi Git saiki dadi standar ing meh kabeh proyek web lan ing saben lingkungan (kalebu produksi). Git mesthi nggawe subfolder .git lan yen iki ana ing level folder umum situs web, sampeyan bisa ngakses file sensitif menyang publik (kayata nelpon /.git/logs/HEAD nuduhake komitmen pungkasan) . Iki nerangake kanthi rinci babagan cara nggawe kloning repositori pihak katelu (!) Git tanpa dhaptar direktori.

.­.­.

Node.js / npm / Composer tanpa root

Ing kiriman blog sing luwih lawas, aku nerangake babagan carane dadi host Node.js kanthi gratis nggunakake Heroku . Saiki aku bakal nuduhake cara sampeyan nginstal Node.js , npm lan Composer ing host liyane tanpa hak root kanthi sawetara baris kode. Kanthi iki sampeyan bisa nginstal paket, masang aplikasi Vue.js utawa mung miwiti server Express.js. Kita mesthi kerja ing direktori pangguna lan nggunakake nvm - Node Package Manager.

.­.­.

Bug ing susunan asosiatif ing PHP <7.2

Ing PHP <7.2 sampeyan bisa nggawe susunan sing ora bisa diakses kanthi bener:

91367d1c4636fd753b381406024e303c

Sampeyan bisa nindakake sawetara prekara kasebut.

.­.­.

Jalanake perintah langsung sawise sambungan SSH

Printah ing ngisor iki nggawe sambungan menyang server liwat SSH, nglakokake sawetara perintah (contone, ganti subdirektori lan ngirim status git ) lan cangkang bakal mbukak. File .bashrc dimuat, sing ngidini subshell warna. Caranya yaiku nyimpen file / tmp / initfile sementara kanthi printah sing dipengini, kanggo miwiti subhell (ing kasus iki bash) kanthi printah --init-file. Ing initfile iki, file sing padha bakal dibusak maneh kanthi cepet supaya ora bisa nglacak.

.­.­.

Drive jaringan minangka administrator

Yen sampeyan kalebu drive jaringan ing Windows Explorer, iki ora ditrapake ing saindenging sistem, nanging mung kanggo akun pangguna saiki. Iki tegese sampeyan ora bisa ngakses drive jaringan iki ing aplikasi sing nganggo hak administrator. Iki bisa diganti kanthi gampang: Gawe DWORD anyar (32 bit) sing diarani EnableLinkedConnections kanthi nilai 1 ing registri ing HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System lan urip maneh. Drive jaringan integral banjur katon ing endi wae.

.­.­.

Tip Cepet: Kalebu folder minangka drive

Yen sampeyan pengin nggayuh folder lokal kanthi cepet ing Windows sing digunakake bola-bali, sampeyan bisa menehi surat drive dhewe. Mung ana dalan gedhe liwat "Sambungake drive jaringan", amarga sampeyan ora bisa nemtokake path C: \ Pangguna \ David \ Contone, download. Minangka solusine, ketik bagean sing diarani administratif drive, sing wis default kanggo saben folder: Ing conto ing ndhuwur, iki bakal dadi \ localhost \ c $ \ Users \ David \ Downloads .

.­.­.

Kodhok nyekel

Kodhok mlumpat ing garis nomer lan sampeyan nyoba nyekel. Mlumpat lan nyekel mesthi sulih. Kodhok diwiwiti ing posisi \(s \in \mathbb{Z}\) lan saben gerakane mlumpat jarak \(z \in \mathbb{Z}\) (yen \(z>0\) , mundhak nengen, yen ora ngiwa). \(z\) padha kanggo saben mlumpat. Cepet kalebu nemtokake posisi bilangan bulat. Siji ora ngerti \(z\) utawa \(s\) . Kita nuduhake manawa ana cara supaya bisa nyekel kodhok kasebut.

.­.­.

Jeneng jeneng dawa ing Windows 10

Ora mung nalika nggunakake npm ing sangisore Windows, sampeyan nemokake watesan sing saiki umure meh 30 taun, sing mbatesi dalan menyang folder lan file nganti maksimal 255 karakter. Iki dudu kesalahan NTFS, nanging LFN . Iki nyebabake kewan omo sing ngganggu lan ora kompatibel ing antarane sistem operasi. Ing WSL, iki minangka kondhisi sing ora disesali, mula bisa uga bisa ndandani ing registrasi sawetara wektu.

.­.­.

Laravel antrian ing localhost

Ing framework PHP Laravel ing lingkungan sing produktif, para pekerja lan pengawas mesthekake yen proyek sing disimpen ing Redis, kayata, diproses. Yen sampeyan pengin mandiri kanthi bebas saka iki ing localhost, sampeyan nggunakake driver sinkronisasi supaya bisa langsung nglakokake proyek kanthi cepet. Iki duwe kerugian yen proses PHP saiki diblokir lan panjaluk digantung nganti tugas wis diproses.

.­.­.

Tip cepet: Target bundel ing Google Analytics

Kanthi bantuan analytics JavaScript JavaScript.js saka Google Analytics, acara apa wae ing situs web bisa dilacak. Acara kasebut, kayata, pangukuran sing tepat saka suwene wektu nginep, ambane nggulung maksimum pengunjung utawa tumindak individu liyane kayata ngirim formulir. Yen sampeyan pengin ngevaluasi kampanye pariwara utawa nindakake tes A / B mengko, kayata, sampeyan nggawe proyek target sing diarani.

.­.­.

Validasi cache pragmatik

Rendering sisih server saiki dadi bagean saka repertoar standar situs web lan aplikasi. Browser kayata Google Chrome uga asring nyoba cache supaya bisa minimalake wektu mbukak telpon luwih akeh. Validasi cache file gambar CSS / JS / bisa diatasi kanthi bantuan mod_pagespeed , Header kontrol Kadaluwarsa / Cache , manifes cache utawa pragmatis banget lan langsung liwat parameter individu sawise jeneng file.

.­.­.

Tombol bitbucket lan SSH

Bitbucket panyedhiya ora nawakake (sanajan tarif Standar lan Premium adhedhasar biaya ) kamungkinan kanggo nyimpen kunci SSH kanthi idin nulis ing level repositori. Nyimpen kunci SSH pribadi ing server produksi dudu pilihan, yen ora sampeyan bisa ngakses kabeh proyek liyane sing saiki lagi digunakake. Ana sing diarani kunci akses , nanging iki mung ngidini maca hak.

.­.­.

Windows Sysinternals liwat drive jaringan

Piranti saka Sysinternals dening Mark Russinovich ngirim ora ilang ing komputer Windows. Yen sampeyan pengin duwe versi paling anyar, sampeyan bisa nggabungake minangka drive jaringan. Gunakake net command s: \\ live.sysinternals.com \ DavWWWRoot ing baris perintah cukup (minangka pangguna normal). Banjur alat sing apik kayata PsList, PsKill utawa Proses Explorer bisa diakses ing drive S.

.­.­.

Tip Cepet: Google Sprei lan Minggu Kalender

Nalika ngasilake minggu tanggalan kanggo tanggal tartamtu, sampeyan kudu ati-ati ing Google Sheets (kaya ing Microsoft Excel). Fungsi = MINGGU KALENDER (TODAY ()) ngitung nggunakake standar Amerika, sing dina pisanan taun mesthi ditugasake ing tanggalan minggu 1. Ing Jerman, iki ditegesi kanthi beda: Ing kene, kalender minggu kapisan yaiku minggu sing paling sethithik 4 dina kalebu taun anyar. Ing Google Sheets sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut (bebarengan karo alternatif liyane sing nyenengake kayata = SHORTEN ((TODAY () - DATE (YEAR (TODAY () - REST (TODAY () - 2; 7) +3); 1; REST (TODAY ( ) -2; 7) -9)) / 7) lan modifikasi = MINGGU CALENDAR (TODAY (); 21) ) kanthi gampang karo fungsi sing dirancang khusus = ISOWEEKNUM (TODAY ()) .

.­.­.

Sertifikat SSL sing ditandatangani dhewe ing Chrome 58

Wiwit Ayo Enkripsi , situs web sing dienkripsi saiki wis standar. Malah karo pangembangan lokal, sertifikat SSL dadi penting banget (kayata navigator.geolocation mbutuhake enkripsi SSL sacara lokal). Wiwit versi 58 Chrome, dhukungan kanggo CN (Jeneng Umum) wis ora diterusake lan SAN (Jeneng Alternatif Subyek) dadi wajib. Asile, Chrome dumadakan ora nampa maneh kabeh sertifikat SSL sing digawe kanthi konvensional .

.­.­.

Kaping pindho umure wong loro

Coba pikirake wong loro \(A\) lan \(B\) sing ora lair dina sing padha lan \(A\) luwih enom tinimbang \(B\) . Tampilake: Ana persis loro konstelasi umur \(a,b \in \mathbb{N}\) , sing ditrapake: \(2\cdot a = b\) . Kaping pisanan nyetel \(d \in \mathbb{R}^+\) minangka bedane umur antara \(A\) lan \(B\) nalika lair \(A\) karo \( d = d_0 + d_1 \) , \( d_0 \in \mathbb{N}_0, d_1 \in \mathbb{R}, d_1 \in [0;1[\) . Saiki kita nimbang titik sewenang-wenang wektu \(x \in \mathbb{R}^+\) sawise lair \(A\) kanthi \(x = x_0 + x_1\) , \(x_0 \in \mathbb{N}_0, x_1 \in \mathbb{R}, x_1 \in [0;1[\) .

.­.­.

Folder Git lan kosong

Amarga Git ora ngerti folder, mung file, struktur folder kosong ora bisa ditemokake ing gudang. Nanging, amarga akeh kerangka kerja lan proyek sing mbutuhake iki, mula kudu tekan kana. Praktek umum yaiku nggawe file placeholder sing diarani (asring diarani .gkekeep), sing kanthi implisit nemtokake struktur folder. File-file kasebut bisa digawe kanthi gampang, lan yen pengin, uga priksa manawa file liyane ing folder ora digatekake.

.­.­.

Hosting Node.js gratis karo Heroku

Hosting kanggo Node.js isih durung nyebar, utamane ing negara sing nganggo basa Jerman. Perusahaan awan Amerika Heroku nawakake obat ing kene - lan malah gratis . Sampeyan mesthi sok dong mirsani paradigma "Mbangun aplikasi ... dudu infrastruktur" lan isih meh ora ana watesan. Contone, kita ngetrapake proyek cron cilik adhedhasar PhantomJS sing nggawe situs web saben dina lan ngirim judhul kaca kanthi email.

.­.­.

Fungsi pasangan Cantor

Saliyane argumen diagonal , Georg Cantor uga ngembangake fungsi pasangan Cantor \(\mathbb{N}^2 \to \mathbb{W}, \quad c(x,y) = \binom{x+y+1}{2}+x = z\) , sing ngemot rong nomer \(x,y \in \mathbb{N}\) ing nomer anyar \(z \in \mathbb{N}\) . Contone, \(c(3,4)=\binom{3+4+1}{2}+3 = \binom{8}{2}+3=\frac{8!}{6!\cdot 2!} +3 = 31 = z\) kode unik saka angka \(3\) lan \(4\) ing nomer \(31\) . Tampilake: Kumpulan nilai \(\mathbb{W} = \mathbb{N}\) , yaiku \(z\) nganggep kabeh nomer alami.

.­.­.

Bumi lan kacang polong

\(r_1 = 6370km\) bumi (kaya bal kanthi \(r_1 = 6370km\) ) lan kacang polong (kaya bal kanthi \(r_2 = 2mm\) ) lan \(r_2 = 2mm\) tali liwat khatulistiwa supaya ana ing permukaan sing kenceng. Saiki sampeyan nambah loro tali kanthi saben meter. Kalor tali kasebut saiki wis malih lengkap ing khatulistiwa - ora ana maneh ing permukaan, nanging klep ing khatulistiwa. Kepiye ndhuwur ing ndhuwur permukaan tali kaya ngambang ing ndhuwur bumi, sepira ing ndhuwur kacang?

.­.­.

Kemungkinan ing jam analog

Ing apa% wektu saben dina kabeh telung tangan jam analog ing sisih tengen tombol pencet? Pisanan, deleng tangan jam, sing ana ing sisih tengen saben 12 saka 24 jam (50%). Wiwit wektu iki, tangan menit bakal ana ing sisih tengen ing 6 saka 12 jam (25%). Saka 6 jam kasebut, tangan liyane nggunakake 3 jam ing sisih tengen (12,5%).

.­.­.

Laravel: Nggarap Hubungan Eloquent

Laravel nggawe komunikasi karo basis data dadi luwih gampang karo Eloquent. Nalika nggarap Hubungan Eloquent , nalika nelpon variabel dinamis (kanthi metode sihir PHP), sampeyan kudu ngerti manawa kedadeyan model kasebut ora nggambarake pangowahan anyar, nanging bakal disimpen kanthi permanen nalika sampeyan lagi nate telpon.

.­.­.

Bitbucket: Mbusak folder saka riwayat Git

Ana watesan angel 2 GB nalika hosting Git ing Bitbucket - yen iki ngluwihi, sampeyan mung duwe akses maca-mung menyang repositori. Contone, kanggo nyegah iki, sampeyan bisa mbatalake folder utawa file sing gedhe saka komitmen sampeyan. Nanging uga ing kasus liyane (yen data akses wis mlebu sejarah utawa node_modules wis mundur maneh kanggo nguasai) sampeyan kudu uga manipulasi riwayat Git, kanthi nalisir saka sifat kasebut.

.­.­.

Nggabungake sertifikat SSL saka DomainFactory ing IIS

Ing jaman Ayo Encrypt , situs web sing dienkripsi saiki wis standar. Nanging wildcard utawa sertifikat lengkap kanthi validasi pamilik sing bisa dipercaya uga asring dibutuhake. Panyedhiya DomainFactory nawakake sertifikat SSL sing murah sing uga bisa digunakake kanthi eksternal. Persiyapan ing IIS saiki sukses tanpa CSR kanthi bantuan OpenSSL . Ing ngisor iki, aku bakal nuduhake sawetara langkah sing dibutuhake kanggo nindakake iki.

.­.­.

Strategi menang paradoks nalika ngiro-iro nomer

Thomas M. Cover takon pitakon sing nggumunake ing taun 1987 ing "Open Problems in Communication and Computation": Player \(X\) nulis rong nomer alam sing beda lan dipilih kanthi acak \(A\) lan \(B\) kanggo rong beda. Kertas banjur pasang pasuryan ing meja. Pemain \(Y\) saiki milih salah siji potongan kertas iki, ndeleng nomer kasebut lan saiki kudu mutusake apa nomer iki luwih cilik utawa luwih gedhe tinimbang nomer liyane sing isih ana ing meja.

.­.­.

Aljabar Sepakbola & Linear

Nalika game bal-balan diwiwiti, bal kasebut ana ing tengah lapangan banjur dipindhah ing lapangan suwene 45 menit kanthi ganti lan muter. Ing wiwitan babak kapindho, bal maneh ana ing tengah lapangan. Kita nuduhake kanthi cara aljabar linier sing gampang, yen jumlah poin tanpa wates ing permukaan mesthi padha karo posisi sing padha karo negara asline utawa persis 2.

.­.­.

Laravel: Debugging Template Blade

Nalika nggawe template template agul-agul Laravel 5. * sampeyan asring entuk pesen kesalahan sing ora ana gandhengane karo tampilan cache. Biyen, kabeh wong luwih apik: Tampilan debugging ing versi 4 ngemot fungsi sing luwih migunani lan luwih becik visual. Kanthi sawetara baris kode sampeyan bisa entuk fungsi iki maneh kanthi pitulung saka sapa ("Kesalahan PHP kanggo bocah sing kelangan").

.­.­.

Tampilan logo sing apik karo JavaScript

Apa referensi, mitra utawa pelanggan - ana akeh kasus sing pengin sampeyan tampilake sawetara logo kanthi harmoni. Proporsi logo biasane ora konsisten. Asring sampeyan ngetutake naluri usus kanggo perwakilan ukuran ing desain, nanging uga ana cara pitungan sing tepat kanggo perwakilan sing narik kawigaten kanthi visual kanthi padha karo area logo kasebut. Ing conto ing ngisor iki, sampeyan bisa nindakake iki kanthi sawetara baris JavaScript.

.­.­.

Priksa variabel ing PHP / JS yen ana

Nalika nggarap variabel ing PHP lan JavaScript saben dina, wong asring nemoni pitakon apa variabel kosong. Perlu dingerteni fungsi asli lan bedane kanggo mriksa tujuan. Ngganggu, ora ana cara sing gampang kanggo mriksa kanthi intuitif manawa ana variabel utawa ora. Matriks ing ngisor iki nggambarake apa sing diarani. Nanging, sing dikarepake bisa ditrapake kanthi fungsi helper cilik.

.­.­.

Telpon gedhe banget nganggo sipgate.io

Kanthi sipgate.io, Sipgate nggawe API cloud sing nyenengake sing duwe akeh pilihan kanggo telephony Internet. Akun gratis, lan uga ana pilihan kanggo nyetel nomer pangirim gratis ing toko fitur. Dokumentasi sipgate.io isih bisa dikembangake, nanging kanthi maca sethithik menyang Sipgate API resmi, bisa cepet ngrumangsani prekara sing nyenengake.

.­.­.

Recursion ing SQL

Sistem manajemen basis data hubungan adhedhasar SQL mung cocok kanggo pitakon hirarkis utawa rekursif. Sistem liyane kayata ArangoDB luwih apik ing kene (ana diskusi babagan GOTO 2016 ). Nanging sampeyan uga bisa ngasilake pitakon rekursif ing SQL kanthi pitulung ekspresi tabel umum lan kanthi mangkono takon tabel wong tuwa / bocah klasik kanggo kabeh leluhur lan keturunan.

.­.­.

WordPress: Mateni kaca arsip

Miturut w3techs.com , udakara 27,4% kabeh situs web ing saindenging jagad saiki dioperasikake kanthi pitulung saka WordPress. Akeh kasus, iki dudu blog. WordPress kanthi otomatis ngasilake akeh URL sing asring ora digunakake lan ngasilake akeh tautan sing diindeks dening Google sing operator situs web malah ora ana ing layar. Kabeh iki bisa dipateni kanthi printah sing sederhana.

.­.­.

Ganti jeneng kolom formulir PDF kanthi akeh

Yen, kaya aku, sampeyan nemoni masalah nalika ngganti jeneng ewonan jeneng kolom formulir, console JavaScript sing kalebu ing Acrobat iku cocog. Ing iki, sampeyan ora mung bisa nglakokake kode JavaScript, nanging uga ngakses kabeh konten ing PDF (kalebu kolom formulir). Amarga ora ana fungsi asli kanggo ngganti jeneng ing JS API, kolom formulir kanthi kabeh properti disalin lan digawe nganggo jeneng anyar.

.­.­.

Shopware: ndandani variasi varian

Ing Shopware 5, masalah sing dingerteni isih durung bisa dirampungake: Yen sampeyan nggawe artikel kanthi varian sing saling gumantung karo opsi konfigurasi sing eksklusif, bisa uga ana sawetara kombinasi sing ora bisa dipilih ing sisih ngarep lan mulane ora bisa dipesen. Kanthi bantuan plugin, masalah bakal bisa diatasi saiki.

.­.­.

Siji baris kanggo tanpa wates nomer prima

Ana akeh bukti babagan tanpa wates nomer prima - teorema Euclid sing kondhang saka Book of Elemen ora ilang ing kursus teori nomer dhasar. Ing Bulanan Matematika Amerika (Masalah 122) ing taun 2015, Sam Northshield nerbitake bukti kontradiksi sing ora kalah apik kanthi wujud garis siji, sing ora pengin ditahan saka sampeyan (kanthi komentar ringkes).

.­.­.

Padhangake baris perintah Windows

Prentah perintah Windows sing ora sopan bisa ditambah kanthi visual kanthi sawetara langkah-langkah sederhana. Dadi, sampeyan ora mung bisa nyetel warna lan ukuran baris perintah, nanging uga ngembangake kanthi fungsional (nambah buffer, nginstal alat UNIX sing akeh). Sanajan pituduh prentah ora cedhak karo PowerShell 6.0 utawa Windows 10 Bash Shell sing anyar , ora prelu ndhelikake tugas saben dina.

.­.­.

URL dinamis ing Joomla

Ing sistem manajemen konten, URL asring ora diatasi sadurunge lan mula ora digawe statis sadurunge (minangka kontribusi utawa item menu), nanging alamat obyek saka basis data. Mirip karo WordPress ( kaya sing dijelasake ing kene ), sampeyan uga bisa nggawe Joomla struktur URL dinamis (ora kalebu sistem alias internal). Salah siji JRouter iku cocog kanggo iki - utawa sampeyan bisa nggunakake siji garis ing .htaccess.

.­.­.

JavaScript PasteJacking

Browser modern bisa nggunakake JavaScript kanggo maca lan nulis ing clipboard pangguna, tegese uga bisa ngapusi. Teknologi sing ndasari wis dadi topi lawas, nanging saiki lagi akeh serangan (kanthi jeneng "PasteJacking") wis sumebar ing Internet, sing nggunakake kesempatan iki kanggo pangguna sing durung duwe pengalaman. Implementasi ing JavaScript iku larangan.

.­.­.

Tukar kolom ing PostgreSQL

Ngowahi kolom tabel SQL minangka bagean saka repertoar standar karo MySQL - iki durung (durung) didhukung karo PostgreSQL. Sanajan wiki resmi nyawisake artikel dhewe kanggo masalah kasebut, ora nuduhake solusi praktis sing uga ndhukung tampilan, indeks lan pemicu. Kelas ing ngisor iki nindakake tugas iki (kanggo MySQL lan PostgreSQL) ing baris perintah - utawa uga langsung ing Laravel 5.

.­.­.

Tip Cepet kanggo Windows Explorer

Yen sampeyan pengin cepet mbukak command prompt ing folder ing Windows Explorer, klik (siji level luwih dhuwur) nganggo tombol mouse nengen banjur tahan tombol Shift ing folder banjur pilih "Open prompt command here" saka menu konteks. Aku mung nemokake cara liyane sing luwih cepet nalika sampeyan ana ing njero folder: Ing kene klik menyang jalur folder saiki, ketik "cmd" lan konfirmasi nganggo Enter.

.­.­.

Kategori WordPress: Pohon / Warisan

Yen sampeyan nggarap kategori hirarkis (taksonomi) ing WordPress, sampeyan bakal sok dong mirsani, ing sisih siji, tampilan kategori sing dicenthang ing backend kasebut mbingungake lan, ing sisih liyane, kiriman ora kanthi otomatis rampung ing kategori induk yen wis dilebokake ing kategori bocah. Loro-lorone bisa dibenerake kanthi mung sawetara baris kode nggunakake sistem kait sing kuat (ing tumindak lan filter).

.­.­.

PHP 7 lan Operator Spaceship

Saliyane fitur anyar kayata hinting jinis kanggo jinis data skalar utawa kinerja sing dioptimalake , PHP 7 uga nggawa ekstensi basa sing migunani lan anyar. "Operator Spaceship" pungkasane mlebu ing jagad PHP (Programmer Ruby lan Perl wis ngerti suwene). \($a <=> $b\) ngasilake \(0\) yen lan mung yen kalorone operan padha, \(1\) yen sisih kiwa luwih gedhe lan \(-1\) .

.­.­.

IIS 7,5 PHP wektu entek FastCGI

Yen sampeyan nggabungake PHP liwat FastCGI ing IIS 7.5, saben skrip dibatalake sawise 600 detik (yaiku 10 menit) minangka standar. Pangowahan variabel "max_excement_time" sing dikenal ing php.ini ora ana pengaruhe, sampeyan uga kudu nyetel setelan FastCGI. Kanggo iki, IIS nawakake antarmuka sing nyaman kanggo ngatur variabel sing relevan.

.­.­.

Paradoks stokastik

Teori probabilitas bersyarat ngemot tugas sing apik kanthi solusi sing kontras. Saliyane ing kondhang sibling masalah, aku bakal saiki hasil sedhela karo conto liyane: "Aku saiki duwe anak loro Salah siji wong iku lanang lan lair ing ana Apa kemungkinan yen anak liyane uga lanang..?"

.­.­.

Git, Shopware lan folder kosong

Sistem kontrol versi file Git ramping, cepet, lan portebel. Git mesthi nangani obyek, yaiku file. Folder mung digawe yen ana file, yen ora, Git ora bakal direkam. Iki efek samping sing ora nyenengake ing sawetara proyek. Contone, sistem toko Shopware gumantung marang ketaatan sing ketat marang struktur folder supaya bisa dienggo.

.­.­.

Toko: Biaya pengiriman individu

Shopware duwe modul biaya pengiriman sing kuat sing bisa campur tangan kanthi khusus ing petungan. Ing kasus iki, kita pengin ngetrapake skenario ing ngisor iki: Biaya pengiriman saben artikel wiwitan ditemtokake miturut bobot artikel (watesan bobot wis ditemtokake). Mung kanggo pangecualian khusus, sampeyan kudu milih biaya pengiriman tetep kanggo saben barang.

.­.­.

Nggawa piranti sampeyan dhewe

Wis angel diabaikan yen sampeyan pengin kerja kanthi fleksibel lan mandiri: awan. Bisa uga ana sawetara wong sing wis nggunakake méga tanpa sadhar. Contone, nganggo streaming, kabeh konten disimpen ing méga lan bisa diakses yen dibutuhake. Netflix minangka conto ing kene sing saya misuwur ing Jerman. Utawa sinkronisasi PC desktop utawa laptop karo kabeh piranti seluler uga umum digawe liwat cloud.

.­.­.

Permalinks dinamis ing WordPress

Sistem permalink WordPress bisa diadaptasi kanthi cocog karo kabutuhan sampeyan kanthi nggunakake tag struktur . Setelan% postname% bisa dadi solusi sing paling umum lan bisa ditindakake. Nanging, yen sampeyan pengin ngetrapake link dinamis nyata, luwih dhisik kudu nggedhekake sistem nganggo kode sampeyan dhewe.

.­.­.

Hyperlinks rusak ing Word lan Excel

Wong bakal mikir yen hyperlink dibukak saka dokumen Word / Excel, browser standar diwiwiti karo URL sing dipengini. Anehe, iki dudu kedadeyan - sing nyebabake efek samping sing ora nyenengake lan nggawe link kanggo kaca sing dilindhungi login adhedhasar sesi / cookie ing program kantor kasebut ora bisa ditindakake.

.­.­.

Paradoks kanggo Dina Bapak

Kanggo Dina Bapak dina iki, ana bocah wadon menehi gambar marang bapake sing wis dicet dhewe, sing wis diidham-idhamake bapake. Putri ujar: "Aku bakal menehi gambar sing dikarepake lan saiki bakal dadi kejutan". Bapak kasebut ngaso lan mikirake kasunyatan kasebut.

.­.­.

Nggabungake skrip dinamis kanthi lan tanpa HTTPS

Yen sampeyan nyakup skrip sing ora dienkripsi ing area <head> lan nelpon kaca kanthi sertifikat SSL sing wis dienkripsi, skrip kasebut bakal diblokir lan ora bisa dieksekusi. Yen sampeyan mung ninggalake protokol, kabeh skrip kanthi otomatis bakal dilebokake ing formulir sing dienkripsi yen situs web bisa diakses liwat https: // - yen ora dienkripsi.

.­.­.

Kagunaan ing menu molor

Nalika nggarap menu drop-down multi-dimensi, wong asring nemoni masalah yen submenu sing salah dibukak kanthi sengaja utawa submenu sing dikarepake sengaja ditutup. Efek iki kedadeyan nalika penunjuk mouse ninggalake menu sing cocog ing level paling dhuwur nalika navigasi menyang submenu sing wis ditambahi.

.­.­.

Shopware: Mateni varian kanthi otomatis

Ing Shopware , kabeh artikel dipateni nalika ana urutan nyata barang sing didol yen kabeh varian duwe level saham kurang saka utawa padha karo 0. Kanggo ngleksanakake iki kanthi macem-macem varian, aku nggawe program plugin cilik, sing Bootstrap.php dakwenehake ing ngisor iki.

.­.­.

Pitakon sandhi kaping pindho nganggo SSL

Konstelasi ing ngisor iki mesthi duwe efek samping sing ora nyenengake: Yen sampeyan nglindhungi situs kanthi htaccess / htpasswd lan sekaligus meksa sambungan SSL, sampeyan kudu ngetik sandhi sing padha kaping pindho (sapisan kanggo http lan maneh sawise sukses mlebu https). Kanthi bantuan bagean konfigurasi sing diwenehake ing Apache 2.4, masalah kasebut bisa ditanggulangi kanthi gampang.

.­.­.

Senar multi-baris ing JavaScript

Nalika program karo JavaScript, kita asring kesandhung amarga ora bisa merealisasi tali multi-garis kanthi ngetik sawetara baris ing kode kasebut. Nalika tugas ing basa liyane kayata PHP utawa Ruby ora masalah, kanthi JavaScript sampeyan wiwitane mung bisa ngubengi solusi, panggunaan kasebut bisa diputus dening rasa pribadi utawa dhukungan browser.

.­.­.

Intelijen buatan - apa wis ana?

Sapa wae sing ndeleng inovasi teknis sajrone rong taun kepungkur, bakal bola-bali nemokake tembung kaya teknologi cerdas utawa intelijen buatan (AI). Nanging nalika ditliti maneh, umume piranti sing isih adoh saka intelijen buatan. Sistem omah sing cerdas kayata saka Amazon utawa Google utamane asring digandhengake karo AI.

.­.­.

Teknologi konco kasino online

Pirang-pirang taun saiki dheweke wis thukul saka lemah: kasino online. Panyedhiya sing akeh banget ngaktifake para penggemar judi supaya melu kegiatan luang sing disenengi ing Internet. Wong-wong sing seneng banget menyang kasino bisa ngirit perjalanan dina iki lan cukup nggunakake komputer. Nanging kepiye carane bener prinsip iki bisa digunakake?

.­.­.

mail () ing PHP nganggo UTF-8 lan umlaut

Ngirim email nganggo PHP paling apik dileksanakake kanthi kelas sing kuat kayata PHPMailer . Fungsi bungkus sing gampang bisa digunakake nggunakake konten UTF-8, kanggo masang gambar lan ngirim lampiran sing dienkripsi kanthi mung sawetara baris kode. Yen sampeyan pengin nyimpen dhewe overhead lan, nalisir karo rekomendasi kasebut, gunakake mail fungsi PHP () , sampeyan bakal entuk masalah nalika nggunakake umlaut lan UTF-8 paling ora.

.­.­.

Wawasan Google PageSpeed ​​vs. Google Analytics

Alat validasi kayata Layanan Validasi Markup W3C utawa Google PageSpeed ​​Insights migunani kanggo ngevaluasi kode lan kinerja situs web kanthi objektif. Google khusus mengaruhi kabeh industri kanthi konsep kayata ing ndhuwur lempeng - lan uga menehi pandhuan sing ketat nanging migunani kanggo kompresi gambar lan cache. Nanging bisa kedadeyan yen Google mlaku dhewe.

.­.­.

Sugeng rawuh JavaScript 2.0

JavaScript dominasi web lan ECMAScript, inti saka basa wis saya gedhe. Spesifikasi anyar (ES6 utawa JS2), sing diarepake ing pertengahan taun iki, nggawa akeh inovasi sing bisa dicoba saiki. Firefox saiki duwe dhukungan paling apik , nanging bisa diisi luwih akeh polyfillage liwat trafo sing diarani Google Traceur . Ing ngisor iki minangka ringkesan ringkes kanggo fitur anyar ES6.

.­.­.

0,99999... = 1?

Apa ing sekolah utawa ing universitas: Pitakon sing menarik \( 0,99999... = 1 \) banjur kalebu pitakon apa persamaan ing ngisor iki bener: \( 0,99999... = 1 \) . Sanajan \(0,99999... = A\) tanpa \(0,99999... = A\) ing sisih kiwa persamaan, kita menehi jeneng: \(0,99999... = A\) . Sawise multiplikasi dening faktor \(10\) lan transformasi aljabar sing sederhana, mula bakal entuk kawigaten sing pertama banget.

.­.­.

SQL: kinerja sing kurang apik sanajan ana indeks

Aku mung nemoni masalah kinerja ing database SQL ing ngisor iki: Ing tabel SQL sing diarani "pangguna" kanthi ~ 1.000.000 entri, butuh 28 detik sing ora bisa ditampa kanggo nemtokake jumlah registrasi saiki. Wektu registrasi disimpen ing format "Ymd H: i: s" ing kolom "digawe".

.­.­.

Masalah catur cilik

Saliyane masalah ksatria lan ratu sing kondhang , ana akeh pitakon liyane sing rame ing jagad catur. Aku ngerti babagan loro rasa penasaran cilik ing entri blog sadurunge. Yen sampeyan ngatasi masalah catur kanthi matematika, sampeyan bakal kanthi cepet nemokake manawa matématika menehi wangsulan sing gampang lan madhangi kanggo akeh pitakon.

.­.­.

File kasedhiya online karo OneDrive

Yen OneDrive, Dropbox, Google Drive, OwnCloud, Box.net: Preduli kothak sing disimpen ing file - layanan meh padha. Klien sing kasedhiya kanggo kabeh sistem desktop lan seluler, file standar sing ora dienkripsi lan opsi nuduhake mung beda. Nanging OneDrive, sing wis digabung karo sistem wiwit Windows 8.1, duwe fitur khusus: mung file sing kasedhiya online.

.­.­.

PHP: Akses file nganggo umlaut ing sangisore Windows

File ing server web kudu tanpa spasi (dudu "iki gambar.jpg"), tanpa umlaut utawa karakter khusus (dudu "bal-balan.jpg"), tanpa backslashes (dudu "Arbeit \ Auto.jpg") lan huruf cilik (dudu "" tes.JPG "). Nanging, saiki, aku kudu ngakses lan ngolah pirang-pirang file kanthi jeneng file kanggo proyek pelanggan.

.­.­.

Query SQL kanggo nemtokake dhaptar peringkat

Dina iki aku nemokake tugas ing ngisor iki nalika nggarap proyek pelanggan: Coba "panganggo" tabel SQL kanthi kolom "id" lan "skor" lan nemtokake rangking kabeh pangguna adhedhasar "skor" ing pangguna entuk rangking sing padha karo skor sing padha. Tugas iki bisa ditanggulangi kanthi intuisi lan gampang kanthi nggunakake variabel sing ditemtokake pangguna .

.­.­.

Facebook SDK: Priksa token ing sisih server

Nalika nggarap Facebook SDK (luwih pas nalika ngetrapake fungsi login Facebook ing antarmuka REST), token sing dikirim sing ditampa klien saka Facebook kudu dipriksa dhisik supaya validitas sadurunge operasi luwih lanjut .

.­.­.

Chrome DevTools: Alamat elemen DOM

Apa Chrome, Firefox, Opera, Safari utawa uga Internet Explorer: Nalika alat pangembang kanthi rekayasa minangka titik jual unik Firefox lan plug-in Firebug sing populer nganti sawetara taun kepungkur, alat pangembang sing kuat saiki dadi bagean saka ruang lingkup standar saben browser, sing akeh ditemokake menehi.

.­.­.

Akses menyang sistem file nggunakake SQL

Aku nemokake pilihan apik ing MySQL kanggo ngetik sistem file lan entuk informasi sing terkenal, kayata babagan eksistensi file lan folder utawa isine. Iki bisa migunani banget minangka alternatif file_exists fungsi php, amarga informasi babagan eksistensi file isih bisa digunakake ing pitakon kanggo ngurutake luwih lanjut lan fungsi agregasi.

.­.­.

Latar mburi animasi nganggo kanvas

Latar mburi vektor animasi bisa nambah macem-macem lanskap web sing ditondoi foto lan video layar wutuh. Apike yen mbukak wektu lan dhukungan amba kanggo piranti keras lan piranti lunak bisa cocog karo iki. Salah sawijining solusi yaiku: kanvas. Elemen HTML sing dikontrol dening JavaScript didhukung dening kabeh browser saiki lan direproduksi kanthi kinerja dhuwur ing piranti seluler.

.­.­.

Rasio aspek tetep kanggo elemen HTML

Minangka pangembang web, wong asring isin bisa nggarap elemen HTML sing dhewe - beda karo elemen img, kayata - ora duwe ukuran tetep utawa rasio aspek tetep. Asring sampeyan kepengin ngerti manawa obyek kasebut tumindak responsif, nanging proporsi antarane jembar lan dhuwur dijaga. CSS ora nawakake solusi intuisi ing kene minangka standar. Nanging kanthi bantuan properti padding vertikal sampeyan bisa entuk target.

.­.­.

Pengadilan mutusake panggunaan foto stock

Sawise Pengadilan Daerah Cologne mbalek maneh ing skandal RedTube minggu kepungkur lan ora diidini nyetujoni alamat IP kontroversial kasebut, menehi keputusan liyane sing kontroversial lan bisa dipertanyakan kanthi keputusan 14 O 427/13: Panulis Stock- Foto saka agensi gambar tartamtu uga kudu dijenengi liwat akses langsung saka gambar liwat URL.

.­.­.

Blok & Inline Pamitan - Sugeng Rawuh HTML5

Inovasi spesifikasi HTML5 akeh lan akeh sing wis didhukung mayoritas lanskap browser - ing ngisor iki aku pengin nyorot pangowahan sing menarik kanggo aturan elemen bersarang. HTML mesthi mbedakake elemen blok lan inline. Definisi Jenis Dokumen HTML4, contone, jeneng h1, p, lan div minangka elemen blok lan a, span, img minangka elemen inline.

.­.­.

HTTP ngangkut barang ing IIS lan Apache

Apache ing Unix lan IIS ing sistem Windows log HTTP njaluk metu-saka-kothak ing formulir file. Panjaluk situs web sampeyan ora mung kudu dievaluasi lan dianalisis kanthi manual lan kanthi otomatis (kayata analisa file log kayata AWStats ) kanggo nglindhungi serangan hacking. Jalur file log sing relevan ing konfigurasi sing akeh digunakake, kayata, kaya ing ngisor iki:

  • /var/log/apache2/access.log (Contone: Ubuntu 12.04, Apache 2.2)
  • C:\inetpub\logs\LogFiles\W3SVC1\u_ex<YYMMDD>.log (Tuladha: Windows Server 2012 R2, IIS 8.5)
.­.­.

Joomla, IIS lan hak direktori

Nalika nggabungake Joomla 3.2 ing Windows Server 2008 R2 karo IIS 7.5, masalah karo hak direktori asring muncul, sing asring ditanggulangi kanthi setelan sing wis dipilih kanthi loma. Solusi ing ngisor iki aman lan bisa digunakake kanthi lengkap:

  • Klompok IIS_IUSRS mbutuhake hak C: \ inetpub \ wwwroot \: maca & nglakokake, nuduhake isi folder, maca, nulis
  • Klompok IIS_IUSRS mbutuhake hak C: \ Windows \ Temp \: Maca & Eksekusi, Tampilake isi folder, Waca, Tulis
  • Pangguna IUSR kudu ana ing klompok IIS_IUSRS (Manajemen Komputer> Pangguna lan Grup Lokal> Grup)

Yen sampeyan mbutuhake hak direktori khusus kanggo kabeh file sing diunggah liwat PHP (misale kanggo SSH utawa FTP), sampeyan uga bisa nyetel kasebut kanggo folder C: \ Windows \ Temp \. Yen sampeyan ngunggah file liwat PHP, PHP luwih dhisik nyalin file iki menyang sementara banjur menyang jalur pungkasan. Yen file kasebut mlebu ing direktori sementara, hak kasebut bakal entuk hak lan njaga sawise pindhah menyang direktori pungkasan.

.­.­.

Online anonim: Ora mungkin?

Ing skandal NSA, ora mung pangguna sing ngerti jaringan kepengin ngerti apa lan kepiye cara navigasi jaringan kanthi anonim supaya bisa lolos saka pangumpulan data mania panguwasa lan layanan rahasia. Nanging, iki asring nyebabake kesalahan lan asumsi sing salah. Kesalahpahaman utama yaiku nyuda anonimitas menyang obfuscation saka alamat IP.

.­.­.

McFIT - logo anyar, gambar anyar

Rantai fitness diskon McFIT wis nggawe modhale. Nalika maskot kuning sing padhang kanthi bentuk gedhang nghias huruf biru, busur kuning ing latar mburi warna antrasit saiki wis trampil diluncurake kanthi siji lan dadi struktur abstrak. Werna FDP biru lan kuning ora mung menehi logo, nanging uga kanggo kabeh item cetak merek McFIT liyane.

.­.­.

Photoshop: lelungan maneh ing wektu

Nalika sadulur Thomas lan John Knoll wiwit ngrancang Adobe Photoshop ing taun 1987, aku durung lair. Saiki, ing 2013, piranti lunak kasebut minangka salah sawijining program sing paling populer ing umume lan pimpinan pasar sing ora dibantah ing proses gambar. Thanks kanggo Adobe lan Museum Sejarah Komputer, piranti lunak saiki bakal dilestarekake kanggo keturunane kanthi formulir sing spesial.

.­.­.

Penasaran ing game raja

Catur wis narik kawigaten wong pirang-pirang atus taun kepungkur - aturane gampang sinau lan ambane sing luar biasa mung bisa diakses para pemain sing duwe pengalaman (sayangé, aku ora kalebu). Ing ngisor iki, aku bakal ngrampungake rong pitakon ringkes: Apa bisa, liwat urutan pamindhahan sing bener, supaya entuk posisi ing endi raja ireng diserang karo loro ratu kulit putih bebarengan? Apa iki uga bisa ditrapake nganggo menara putih loro?

.­.­.

Sabun Docu tinimbang blockbuster: 48fps

Film biasane direkam lan diputer maneh ing 24 pigura per detik - nanging format standar sing meh 100 taun "24p" katon gojeg-gegeg. Kanggo nyegah efek samping sing ora karu (contone jerking sing kuat sajrone panci kamera medium-cepet) saka proyeksi 24fps, kerja wis suwe ditindakake kanthi dobel tingkat pigura dadi 48 frame per detik lan liya-liyane.

.­.­.

Priksa ejaan ing situs web

Ejaan otomatis lan tata bahasa saiki dadi peralatan standar ing program pangolah tembung - nanging mriksa ejaan situs web kanthi otomatis isih rumit nganti saiki. Google Chrome njupuk langkah pertama ing arah iki kanthi mriksa integral ing kolom input multi-line (textarea). Saiki ana layanan sing bisa ditindakake kanggo kabeh situs web.

.­.­.

Nomer Telpon ing Tautan - Risiko Keamanan?

Sawetara minggu kepungkur, aku nglaporake babagan cara nggawe pengunjung bisa mbukak aplikasi telpon ing piranti seluler kanthi nutul nomer telpon. Saiki ana kemungkinan kanggo mblokir kertu SIM utawa ora bisa dibaleni piranti menyang setelan pabrik tanpa pangguna kudu nindakake apa-apa.

.­.­.

Penasaran email sing menarik

Apa jeneng domain lan alamat email mesthi cilik supaya sampeyan tekan ing endi sing dikarepake? Utawa iki pancen ora ana gandhengane? Contone, server email Google duwe setelan sing penasaran kanthi efek sing menarik, sing bakal dakkenalake kanthi ringkes ing artikel ing ngisor iki.

.­.­.

Desain rega bursa saham ing topik saben dinane

Aku ngetutake rancangan macem-macem program ing televisi Jerman. Meh wae siaran ora duwe rancangan perusahaan kanthi permanen. Ritual rapat saben sore ing ngarep layar TV jam 10:15 wengi babagan topik-topik dina iki nyebabake saya lara akhir-akhir iki: skema warna sing mbingungake dipilih sawetara wulan nalika rega bursa saham saiki ditampilake.

.­.­.

Link nomer telpon kanthi bener

Yen sampeyan ngoptimalake situs web sampeyan dhewe kanggo piranti seluler, sampeyan ora mung kudu nggatekake macem-macem ukuran layar, wektu muat sing dioptimalake lan fitur khusus sing lagi dienggo (kayata efek hover), nanging uga ngatasi kemampuan khusus piranti kasebut. Iki uga kalebu (sawetara wong sing lali) nelpon telpon.

.­.­.

Isi duplikat ing blog

Konten sing padha ing macem-macem situs web dihukum dening Google ing pirang-pirang kasus - nanging algoritma Google cerdas lan ngerti manawa elemen ing header lan sikil tetep padha utawa manawa kabeh jalur tes bisa digayuh kaping pindho kanthi URL sing beda. Pitakon sing nyenengake yaiku kepiye Google menehi hasil karo kaca ringkesan artikel blog.

.­.­.

Nambah keamanan WordPress

Keamanan sistem manajemen konten sing saiki paling populer ing WordPress bisa ditambah kanthi ngowahi loro sekrup cilik. Mung mbutuhake 5 menit lan rong baris kode. Sanajan masalah uga bisa ditanggulangi kanthi akeh plugin, aku sengaja matesi aku kanggo solusi tanpa plugin.

.­.­.