Vendimi i gjykatës për përdorimin e fotove të aksioneve

Pasi Gjykata Rajonale e Këlnit u rikthyeskandalin RedTube javën e kaluar dhe nuk u lejua kurrë të miratonte dorëzimin e adresave të diskutueshme IP, ai jep një gjykim tjetër shumë të diskutueshëm dhe të diskutueshëm me vendimin 14 O 427/13: Autori i Stock- Fotografitë nga një agjenci e caktuar fotografish duhet gjithashtu të emërohen përmes hyrjes së drejtpërdrejtë të fotove të saj përmes URL-së së tyre.


Gjykimi i përmendur në shkallën e parë ka të bëjë me bazën e të dhënave të imazheve Pixelio . Konkretisht, një fotograf që shet fotot e tij në platformë falas mori një urdhër kundër një blogeri. Gjatë seancës, paditësi gjithashtu deklaroi se si mund të ishte parandaluar hyrja e drejtpërdrejtë në fotografi pa përmendur emrin e autorit. Me ndihmën e jQuery është e mundur të parandaloni klikimet e djathta në imazhe:

$(function() {
  $('img').each(function() {
    $(this).bind("contextmenu", function(e) {
      e.preventDefault();
    });
  });
});

Skenare të tilla lehtë mund të anashkalohen dhe për këtë arsye janë të padobishme dhe joefektive. Përfshirja e informacionit burimor direkt në skedarin e imazhit është gjithashtu e diskutueshme, pasi imazhi atëherë nuk korrespondon më me gjendjen e botuar fillimisht dhe kjo qasje është vështirë e arsyeshme estetikisht. Miliona imazhe të tilla janë të arritshme lirisht dhe fitohen lehtësisht duke përdorur kërkimin e imazheve të Google.

Nëse ky vendim ligjor ndahet nga gjykatat e tjera dhe është praktikë e zakonshme për përdorimin korrekt të fotografisë së aksioneve sipas ligjit të licencimit, kjo ka efekte të jashtëzakonshme në përdorimin e materialit të imazhit (dhe videos) nga agjencitë e fotove - përmendja e kërkuar e njoftimit për të drejtat e autorit është në praktikë vështirë e realizueshme.

Mbrapa