Photoshop: udhëtoni prapa në kohë

Kur vëllezërit Thomas dhe John Knoll filluan zhvillimin e Adobe Photoshop në 1987, unë ende nuk kisha lindur. Sot, në vitin 2013, softueri është një nga programet më të njohura në përgjithësi dhe udhëheqësi i padiskutueshëm i tregut në përpunimin e imazheve. Falë Adobe dhe Muzeut Historik të Kompjuterit, softueri tani do të ruhet për pasardhësit në një formë shumë të veçantë.


Kodi burimor i Photoshop 1.0.1 u lëshua së fundmi për qëllime jo-komerciale - 128,000 rreshta, pasi u përkthyen në kodin e makinës, mezi u futën në një disketë 3.5 "(1.44 MB) . Edhe pse përpilimi i kodit të shkruar në Pascal në pajisjen e sotme (Mac) është sigurisht i vështirë, kodi ka një vlerë të madhe historike.

Megjithëse versioni i parë nuk mbështeste shtresa ose rrugë, një krahasim me versionin aktual Photoshop CS6 tregon se cilat paralele mahnitëse mund të gjenden akoma. Ka 25 vjet midis pamjeve të mëposhtme të ekranit - kjo e bën zemrën e nostalgjisë të rrahë më shpejt! Vini re rregullimin pothuajse identik të mjeteve në të majtë:

Mbrapa