Pyetje me fjalëkalim të dyfishtë me SSL

Konstelacioni i mëposhtëm gjithmonë ka një efekt anësor të pakëndshëm: Nëse mbroni faqen tuaj me htaccess / htpasswd dhe në të njëjtën kohë detyroni një lidhje SSL, gjithmonë keni nevojë për të njëjtën fjalëkalim që të futet dy herë (një herë për http dhe përsëri pas hyrjes së suksesshme për https). Me ndihmën e seksioneve të konfigurimit të paraqitura në Apache 2.4, problemi mund të zgjidhet lehtë.


# SSL erzwingen
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

# Authentifizierung (nur bei verschlüsselten Verbindungen)
<If "%{HTTPS} == 'on'">
AuthUserFile /path/to/.htpasswd
AuthName "Interner Bereich"
AuthType Basic
require valid-user
</If>
Mbrapa