Makinë rrjeti si administrator

Nëse integroni një disk rrjeti në Windows Explorer, kjo nuk zbatohet në të gjithë sistemin, por vetëm për llogarinë aktuale të përdoruesit. Kjo do të thotë që ju nuk mund të përdorni këtë makinë rrjeti në një aplikacion që funksionon me të drejtat e administratorit. Mund ta ndryshoni atë lehtësisht: Krijoni një DWORD (32 bit) të ri të quajtur EnableLinkedConnections me vlerën 1 në regjistër nën HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Sistemi dhe rifilloni. Disqet e integruara të rrjetit janë më pas të dukshme kudo.


Mbrapa