Këshillë e shpejtë: Testimi i ndarjes me Apache

Ju nuk keni nevojë të përdorni një mjet të fuqishëm si Google Optimize për teste të thjeshta të ndarjes URL, ju gjithashtu mund të zgjidhni Apache përmes .htaccess. Fragmenti i mëposhtëm i kodit shpërndan vizitorët e tij në mënyrë të barabartë në të dy versionet për dy faqet https://vielhuber.de/test1.php (varianti 1) dhe https://vielhuber.de/test2.php (varianti 2). Randomizimi bazohet në kohën aktuale të serverit.


4ab46765cc5456fb96ad18db79dcfaaa

Vizitorët që kthehen gjithmonë shohin faqen e internetit të shikuar për herë të fundit (përmes cookie-t të seancave). Koncepti lehtë mund të zgjerohet për të përfshirë disa variante ose një URL qendrore që shpërndahet në nën-faqe.

Mbrapa