Skedarët në dispozicion në internet me OneDrive

Nëse OneDrive, Dropbox, Google Drive, OwnCloud, Box.net: Pavarësisht nga kutia në të cilën ruani skedarët tuaj - shërbimet janë pothuajse të njëjta. Klientët e disponueshëm për të gjitha sistemet desktop dhe celular, skedarët standardë të pakriptuar dhe opsionet e ndarjes ndryshojnë vetëm pak. Por OneDrive, i cili është integruar në sistem që nga Windows 8.1, ka një veçori të veçantë: vetëm skedarët të disponueshëm në internet.


Kjo bën të mundur hyrjen në të gjithë bazën e të dhënave pa skedarët që zënë hapësirë ​​për ruajtjen fizike. Vetëm meta-informacioni siç janë kohët e MAC ruhen jashtë linje, në mënyrë që skedarët të ndjehen sikur janë të disponueshëm lokalisht. Nëse hapni një skedar në Explorer që është i disponueshëm vetëm në internet, ai shkarkohet automatikisht në sfond dhe bëhet i disponueshëm përgjithmonë jashtë linje.

onedriveVetëm kolona "Disponueshmëria" zbulon se ku ndodhen vërtet skedarët

Skedarët e disponueshëm në internet mund të gjenden gjithashtu në kërkimin e Windows. Menuja e cilësimeve mund të përdoret për të bërë të gjitha skedarët globalisht të disponueshëm jashtë linje ose vetëm në internet - me një klikim të djathtë në Explorer, skedarët dhe dosjet individuale gjithashtu mund të kontrollohen në mënyrë të imtësishme. Me funksionin e ri, Microsoft ka krijuar një funksion me performancë shumë të lartë dhe të suksesshme që vë në hije koncepte të tjera të tilla si sinkronizimi selektiv i Dropbox.

Mbrapa