Sillni pajisjen tuaj

Vështirë se mund ta injoroni nëse doni të punoni në mënyrë fleksibile dhe të pavarur: reja. Ndoshta ka mjaft njerëz që tashmë po përdorin renë pa e kuptuar. Për shembull, me transmetimin, e gjithë përmbajtja ruhet në re dhe mund të arrihet kur kërkohet. Netflix është një shembull këtu që po bëhet gjithnjë e më popullor në Gjermani. Ose sinkronizimi i PC-ve desktop ose laptopëve me të gjitha pajisjet mobile bëhet gjithashtu kryesisht përmes cloud.


Informatika në re po ngadalë po fiton terren

Në jetën e tyre private, shumë njerëz tashmë gëzojnë përparësitë dhe liritë e resë. Dhe puna me cloud ngadalë por me siguri po fiton terren edhe në ndërmarrjet e reja. Shumë ofrues përshtaten me kërkesat e reja të tregut dhe zhvillojnë koncepte që përshtaten me nevojat e klientit. Parimi Dell BYOD , për shembull, është një qasje e mirë se si të punojmë me kuptim me renë. BYOD qëndron për të sjellë pajisjen tuaj dhe prandaj është pothuajse e vetëshpjegueshme.Punonjësit përdorin pajisjet e tyre private mobile për të hyrë në të dhënat e kompanisë të ruajtura atje nga kudo përmes cloud.

Në ditët e sotme ne tashmë jemi mësuar të përdorim tabletën ose smartphone-in tonë për të hyrë në internet dhe për të kontrolluar postat elektronike gjatë lëvizjes. Dhe shumë gjithashtu kontrollojnë postat elektronike të biznesit jashtë orarit të tyre të punës dhe, në varësi të urgjencës, u përgjigjen menjëherë. Parimi BYOD tani e shtrin tërësinë në fusha të tjera. Atëherë ju nuk mund të kontrolloni vetëm postat elektronike të biznesit, por gjithashtu të keni qasje në të gjitha skedarët dhe informacionet e rëndësishme për punën, pa marrë parasysh se ku jeni.

Fleksibilitet ekstrem përmes reve

Prandaj të punësuarit janë shumë më fleksibël për sa i përket vendit të tyre të punës dhe orëve të tyre të punës. Dhe tashmë ka studime që vërtetojnë se ky parim rrit ndjeshëm produktivitetin dhe efikasitetin e ndërmarrjes. Gjithnjë e më shumë njerëz tani janë në gjendje të punojnë nga shtëpia. Eliminimi i udhëtimit të bezdisshëm për në zyrë kursen shumë kohë dhe nerva dhe kështu krijon forcë dhe energji të re që mund të investoni në punën tuaj.

Me të gjitha avantazhet, duhet menduar edhe për sigurinë. Të dhënat pjesërisht sekrete të kompanisë tani janë diku në internet dhe për këtë arsye janë përgjithësisht të arritshme për këdo që ka qasje në internet. Sigurisht që ekzistojnë mënyra dhe mjete për të mbrojtur të dhënat tuaja, të cilat natyrisht duhet të jenë përgjegjësi e ofruesit. Këtu mund të mbroheni me emra përdoruesish, fjalëkalime dhe mur mbrojtës. Me shërbimet cloud, të dhënat shpesh sigurohen gjithashtu me vërtetim me shumë faktorë .

Nëse i besoni dhe mund të mbështeteni te ofruesi i shërbimit, duhet të përqafoni shumë përparësi të llogaritjes në re dhe të mësoni t'i përdorni ato në avantazh. Dhe punonjësit do të pranojnë me mirënjohje liritë dhe fleksibilitetin e tyre të ri dhe do të paguajnë besimin e dhënë tek ata me punë të mirë dhe të jenë më produktivë se kurrë. Përveç kësaj, kostot dukshëm më të ulta të blerjes dhe mirëmbajtjes krahasuar me një sistem të veçantë server flasin në favor të cloud.

Mbrapa