Riemërtoni me shumicë fushat e formës PDF

Nëse, si unë, hasni në telashe të riemërtoni mijëra emra të fushave të formës, tastiera JavaScript e përfshirë në Acrobat është ideale. Në këtë ju jo vetëm që mund të ekzekutoni ndonjë kod JavaScript, por gjithashtu të përdorni të gjithë përmbajtjen brenda PDF (përfshirë fushat e formularit). Meqenëse nuk ka ndonjë funksion vendas për riemërtimin në JS API, fushat e formës kopjohen me të gjitha vetitë e tyre dhe u jepet një emër i ri.


Konzola duhet së pari të aktivizohet në Acrobat te "Redakto> Cilësimet ..." te "JavaScript":

Riemërtoni me shumicë fushat e formës PDF

Me "CTRL + J" ju aktivizoni korrigjuesin JavaScript dhe zgjidhni "Console" nën "Display:". Nëse dëshironi të ekzekutoni ndonjë kod JavaScript, e futni, shënoni (ky është një hap i rëndësishëm që shumica e njerëzve e harrojnë) dhe e ekzekutoni me "CTRL + ENTER". Rezultati pastaj shfaqet direkt më poshtë:

Riemërtoni me shumicë fushat e formës PDF

Fragmenti i mëposhtëm riemërton të gjitha fushat e formës në mënyrë që pikat (".") Të zëvendësohen me hashe ("#"):

61cbdaf8b97fb21952e382d2e88d50d4

Skripti mund të trajtojë të gjitha llojet e fushave të formularit (përfshirë kutitë e kontrollit dhe butonat e radios të grupuar).

Riemërtoni me shumicë fushat e formës PDF

Mbrapa