Stiva LAMP në Nënsistemin Windows për Linux

Kur kërkoni mjedisin optimal të zhvillimit, Windows 10 ofron zgjidhje të plota si XAMPP , WAMP dhe MAMP , instalim natyror me dorë dhe zgjidhje virtualizimi si Vagrant ( Scotch Box ) dhe Docker ( Devilbox , Laradock ). Por për shkak të kërkesave të mia të tilla si konfigurueshmëria falas, çertifikatat e vërteta të kartave të egra SSL, hyrja nga të gjitha pajisjet fundore në rrjetin lokal si dhe qëndrueshmëria dhe performanca e lartë, të gjitha zgjidhjet dështuan - përveç një.


Unë kam eksperimentuar me të gjitha variantet (veçanërisht Docker) në muajt e fundit dhe kam ngecur me Lando . Por doli që të gjitha zgjidhjet e bazuara në Docker (dhe Vagrant) për arsye të performancës nën Windows dhe Mac janë të padobishme për projekte me një numër më të lartë skedarësh (një pamje faqe zgjati rreth 25 sekonda). Ka fije të shumta këtu dhe këtu dhe këtu në të cilat diskutohet shkaku dhe zgjidhjet e mundshme .

Për mua, kishte gjithmonë shumë pilula për të gëlltitur - skedarët nuk duhet të sinkronizohen manualisht, por thjesht të jenë të disponueshëm. Unë gjithashtu nuk doja të kthehesha te MAMP PRO që kisha përdorur për vite me radhë (veçanërisht një tmerr nën Windows). Kështu që unë u ktheva në fillim dhe u përpoqa përsëri vendas. Nën Windows kjo ishte një ndërmarrje e egër në mënyrën normale ose përmes Cygwin , derisa provova WSL .

Unë tashmë kisha pasur përvojë shumë pozitive me Nënsistemin Windows për Linux në muajt e fundit dhe pasi të gjitha shërbimet LAMP funksionuan pas një prove të shkurtër pa kufizime për sa i përket qëndrueshmërisë dhe performancës, arrita në përfundimin se Microsoft ka arritur gjëra të mëdha këtu. Kjo pasohet nga konfigurimi im (duke u zgjeruar vazhdimisht) duke përfshirë të gjitha skriptet për mjedisin tim aktual të zhvillimit nën Windows 10 Pro:

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

Mbrapa