LAMP-stack i Windows Subsystem för Linux

När vi letar efter den optimala utvecklingsmiljön erbjuder Windows 10 kompletta lösningar som XAMPP , WAMP och MAMP , integrerad installation för hand och virtualiseringslösningar som Vagrant ( Scotch Box ) och Docker ( Devilbox , Laradock ). Men på grund av mina krav som gratis konfigurerbarhet, riktiga jokertecken SSL-certifikat, åtkomst från alla slutenheter i det lokala nätverket samt hög stabilitet och prestanda misslyckades alla lösningar - förutom en.


Jag har experimenterat med alla varianter (särskilt Docker) de senaste månaderna och fastnat med Lando . Men det visade sig att alla Docker (och Vagrant) -baserade lösningar av prestationsskäl under Windows och Mac är värdelösa för projekt med ett högre antal filer (en sidvy tog cirka 25 sekunder). Det finns många trådar här och här och här där orsaken och möjliga lösningar diskuteras.

För mig fanns det för många piller att svälja - filer ska inte synkroniseras manuellt utan bara vara tillgängliga. Jag ville inte heller gå tillbaka till MAMP PRO som jag använt i flera år (särskilt en skräck under Windows). Så jag gick tillbaka till början och försökte igen inbyggt. Under Windows var detta ett upprörande åtagande på normalt sätt eller via Cygwin , tills jag försökte WSL .

Jag hade redan haft mycket positiva erfarenheter med Windows Subsystem för Linux de senaste månaderna och efter att alla LAMP-tjänster fungerat efter ett kort test utan begränsningar när det gäller stabilitet och prestanda, kom jag till slutsatsen att Microsoft har uppnått stora saker här. Detta följs av min (ständigt växande) installation inklusive alla skript för min nuvarande utvecklingsmiljö under Windows 10 Pro:

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

Tillbaka