LAMP-stack in het Windows-subsysteem voor Linux

Bij het zoeken naar de optimale ontwikkelomgeving biedt Windows 10 complete oplossingen zoals XAMPP , WAMP en MAMP , native installatie met de hand en virtualisatie-oplossingen zoals Vagrant ( Scotch Box ) en Docker ( Devilbox , Laradock ). Maar vanwege mijn vereisten, zoals vrije configureerbaarheid, echte wildcard SSL-certificaten, toegang vanaf alle eindapparaten in het lokale netwerk en hoge stabiliteit en prestaties, faalden alle oplossingen, behalve één.


Ik heb de afgelopen maanden met alle varianten geëxperimenteerd (vooral Docker) en ben bij Lando blijven steken. Maar het bleek dat alle op Docker (en Vagrant) gebaseerde oplossingen om prestatieredenen onder Windows en Mac niet goed zijn voor projecten met een groter aantal bestanden (een paginaweergave duurde ongeveer 25 seconden). Er zijn hier en hier en hier talloze threads waarin de oorzaak en mogelijke oplossingen worden besproken.

Voor mij waren er te veel pillen om door te slikken - bestanden moesten niet handmatig worden gesynchroniseerd, maar gewoon beschikbaar zijn. Ik wilde ook niet teruggaan naar de MAMP PRO die ik al jaren gebruikte (vooral een horror onder Windows). Dus ik ging terug naar het begin en probeerde het opnieuw native. Onder Windows was dit op de normale manier of via Cygwin een schandalige onderneming, totdat ik WSL probeerde.

Ik had de afgelopen maanden al zeer positieve ervaringen met het Windows Subsystem voor Linux en nadat alle LAMP-services na een korte test zonder beperkingen qua stabiliteit en performance werkten, kwam ik tot de conclusie dat Microsoft hier geweldige dingen heeft bereikt. Dit wordt gevolgd door mijn (constant groeiende) setup inclusief alle scripts voor mijn huidige ontwikkelomgeving onder Windows 10 Pro:

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

3d95982c87ac786700b6d602cd977234

Terug