CI me Veprimet GitHub

Si një alternativë ndaj Travis CI shumë të vlerësuar, GitHub Actions ka qenë gjithashtu i disponueshëm prej disa kohësh. Si një mjet integrimi i vazhdueshëm, ai është i integruar shumë mirë në platformën e kodit GitHub dhe tani është shumë i qëndrueshëm. Veprimet GitHub bazohen në skedarët e konfigurimit YAML të vendosura në depo ku duhet të ekzekutohet rrjedha e punës.


Më poshtë është një skedar YAML në boilerplate që është i mjaftueshëm për të ekzekutuar teste të automatizuara në shtytjen tjetër, p.sh. bazuar në PHPUnit dhe Jest në mjedise të ndryshme - gjithashtu një integrim i MySQL ose PostgreSQL (ose një nga shumë veprime të tjera në Marketplace ). problem:

4130f4fc3ee978baafb1b24b7e623190

Të gjitha testet e ekzekutimit mund të gjenden më pas në skedën "Veprimet" në depo. Gjëja më e mirë: GitHub Actions është plotësisht falas për t'u përdorur për depo publike (për 2000 minuta në muaj). Nëse dëshironi të eksperimentoni më parë në nivel lokal, ju rekomandojmë të përdorni mjetin akt , i cili mund të përdoret gjithashtu për të simuluar vrapuesit në nivel lokal.

Mbrapa