Kuriozitete në lojën e mbretërve

Shahu i ka magjepsur njerëzit për shekuj - rregullat e tij janë të lehta për tu mësuar dhe thellësia e tij e pabesueshme është e arritshme vetëm për lojtarët me përvojë (për fat të keq, unë nuk jam një prej tyre). Në vijim, unë do të merrem me dy pyetje të shkurtra: A është e mundur, përmes një sekuence të saktë lëvizjesh, të arrij në një pozicion në të cilin mbreti i zi sulmohet nga dy mbretëresha të bardha në të njëjtën kohë? A është e mundur edhe kjo me dy kulla të bardha?


Të dyja pyetjet duhet të marrin përgjigje pozitive dhe mund të provohen thjesht duke dhënë një shembull:

PS: Duke folur në mënyrë rigoroze, duhet të specifikoni rrjedhën e lojës për të arritur në këtë pozicion.

Mbrapa