Shndërroni PDF në LaTeX


Sistemi i shtypjes së letrave \(\TeX\) u zhvillua në 1977 nga legjendari Donald E. Knuth . Paketa e softuerit \(\LaTeX\) është akoma pjesë e repertorit standard kur krijohen punime shkencore. Me dy mjetet e mëposhtme, PDF-të e krijuara tashmë dhe shënimet e shkruara me dorë mund të shndërrohen plotësisht automatikisht në TeX. Rezultatet janë shumë premtuese.


Mjeti i parë, Mathpix , aktualisht po shijon një bujë të vërtetë në mediat sociale. Specialshtë specializuar në shndërrimin e formulave individuale. Një pjesë e ekranit aktual mund të nënvizohet dhe konvertohet me një kombinim çelësash. Programi ofron disa zgjidhje të mundshme me një vlerësim të saktësisë. Unë e provova këtë duke përdorur një formulë nga Letra e Verdhë e Ethereum:

$$n(\mathfrak{I}, i) \equiv \left\{\begin{array}{ll}{( )} & {\text { if } \quad \mathfrak{I}=\varnothing} \\ {c(\mathfrak{J}, i)} & {\text { if } \quad|c(\mathfrak{I}, i)|<32} \\ {\operatorname{KEC}(c(\mathfrak{I}, i))} & {\text { otherwise }}\end{array}\right.$$

Mjeti i dytë, InftyReader , ekziston për gati 15 vjet. Programi disi i modës së vjetër mund të konvertojë dokumente të tëra (në versionin provë falas mund të provoni një faqe). Mund të kontrollohet automatikisht nga vija e komandës dhe mund të trajtojë formate të shumta të skedarëve të hyrjes dhe gjithashtu mund të nxjerrë jashtë MathML . Shembulli i mësipërm paraqitet pak më keq këtu:

$$n(\mathrm{I},\ i)\equiv \left\{ \begin{array}{ll} () & \mathrm{i}\mathrm{f}\ \mathrm{I}=\emptyset\\ c(\mathrm{I},\ i) & \mathrm{i}\mathrm{f}\ \Vert c(\mathrm{I},\ i\ <32\\ \mathrm{K}\mathrm{E}\mathrm{C}(c(\mathrm{I},\ i)) & \mathrm{o}\mathrm{t}\mathrm{h}\mathrm{e}\mathrm{r}\mathrm{w}\mathrm{i}\mathrm{s}\mathrm{e} \end{array} \right.$$

Mjetet e bëjnë shtypjen më të lehtë për konvertimin e shpejtë të formulave dhe dokumenteve. Në shumicën dërrmuese të rasteve, megjithatë, nuk mund të shmangni korrigjimin manual. Ne mbyllim me një citim nga Donald E. Knuth: “Stili im i përgjithshëm i punës është të shkruaj gjithçka së pari me laps dhe letër, ulur pranë një shporte të madhe mbeturinash. Pastaj përdor Emacs për të futur tekstin në makinerinë time ".

Mbrapa