Laravel: Korrigjimi i modelit i tehut

Kur korrigjoni modelet e tehut në Laravel 5. * shpesh merrni mesazhe gabimi të pakuptimta që u referohen pamjeve të memorizuara. Në të kaluarën, të gjithë ishin më mirë: Pamja e korrigjimit të gabimeve në versionin 4 përmbante funksione më të dobishme dhe ishte gjithashtu vizualisht më e këndshme. Me disa rreshta kodi mund ta merrni përsëri këtë funksionalitet me ndihmën e whoops ("Gabimet PHP për fëmijë të mirë").


Një pamje shembullore e gabimit duket si kjo me Laravel 5.4:

Laravel: Korrigjimi i modelit i tehut

Së pari ju përfshini paketën "filp / whoops" në bllokun dev të kompozitorit.json:

b29e71797fcd218306e15ef463ee9cba

Pastaj ju modifikoni metodën e pasqyrimit, e cila është përgjegjëse për dërgimin e përjashtimit në shfletues:

b29e71797fcd218306e15ef463ee9cba

Tani ju merrni pamjen e plotë të kodit, si dhe veçori të tjera të këndshme si ndryshoret aktuale të mjedisit:

Laravel: Korrigjimi i modelit i tehut

Mbrapa