Këshillë e shpejtë: Ndrysho Iframe

Nëse futni një iframe të palës së tretë (si një miniaplikacion), nuk mund të qaseni në përmbajtjen e tij as me CSS as me JavaScript (për shkak të të ashtuquajturës politikë me origjinë të njëjtë ). Megjithatë, ekziston një procedurë shumë e thjeshtë për modifikimin e çdo kodi (gjithashtu në skedarë të tjerë që ringarkohen brenda iframe). Për ta bërë këtë, ju drejtoni URL-në përmes përfaqësuesit tuaj PHP dhe modifikoni përmbajtjen sipas dëshirës tuaj.


Disa ofrues kontrollojnë (zakonisht keq se sa e drejtë) nëse origjina aktuale korrespondon me domenin e jashtëm dhe përndryshe ndalojnë. Por meqenëse i kemi të gjitha kartat në dorë, mund t'i anashkalojmë lehtësisht këto kontrolle. Me një analizë relativisht të thjeshtë të kodit, pothuajse të gjithë skriptet (madje edhe futjet e Google Sheets të siguruara mirë brenda iframes) mund të modifikohen. Këtu është një version i thjeshtë i përfaqësuesit (ku ndryshorja $receipts është e mbushur qëllimisht vetëm me të dhëna shembulli të padëmshme):

50e04665c777c53c6cea8a8601f57bbf

Gjithçka që duhet të bëni tani është të ndryshoni atributin src të iframe dhe të lini të fillojë argëtimi:

50e04665c777c53c6cea8a8601f57bbf

Nëse dëshironi të ndërroni recetat, mos ngurroni të më shkruani në PM. Gëzuar hakerimin!

Mbrapa