Përdorni pyetjet e kontejnerëve sot

Që kur ka pasur dizajn të përgjegjshëm të uebit, zhvilluesit kanë pyetur për mundësinë e krijimit të elementeve DOM bazuar në madhësinë e tyre aktuale dhe jo në madhësinë e portës së shikimit në shfletues (me ndihmën e pyetjeve të mediave ). Në fakt, pyetjet e kontejnerëve (fillimisht pyetjet e elementeve) janë ndoshta funksioni më i kërkuar CSS që shfletuesit ende nuk e kanë .


Tashmë ka shumë , shumë , shumë postime që shpjegojnë saktësisht pse pyetjet e kontejnerëve janë të vështira për t'u zbatuar në CSS dhe pse prodhuesit e shfletuesve hezitojnë t'i zbatojnë ato. Nëse doni ta shijoni tani, pak JavaScript mund t'ju ndihmojë:

c51c33e1533e68c3f8fd24633700789f

E gjithë gjë atëherë duket kështu:

See the Pen by David Vielhuber (@vielhuber) on CodePen.

Pikat e prishjes , atributet e përzgjedhësit dhe stilit mund të përdoren për të përcaktuar pikat e ndryshme të ndërprerjes, përzgjedhësin automatik dhe llojin e klasave të shtuara. Nëse jeni duke përdorur skriptin, mund t'i adresoni klasat e krijuara rishtazi si më poshtë:

c51c33e1533e68c3f8fd24633700789f

Përdorimi i pyetjeve të kontejnerëve është veçanërisht i vlefshëm për elementët në mbivendosje, dritare kërcyese, shirita anësorë ose elementë të personalizuar - edhe tani, për shembull, me shkrimin e mësipërm.

Mbrapa