Lidhni saktë numrat e telefonit

Nëse optimizoni uebfaqen tuaj për pajisjet mobile, jo vetëm që duhet t'i kushtoni vëmendje madhësive të ndryshme të ekranit, kohërave të optimizuara të ngarkimit dhe veçorive të veçanta në veprim (të tilla si efektet e rri pezull), por gjithashtu të merrni parasysh aftësitë e veçanta të pajisjeve. Kjo gjithashtu përfshin (disa njerëz mund ta kenë harruar) bërjen e thirrjeve telefonike.


Rastësisht, rekomandohet një parashtesë "+49" në atributin href sepse u mundëson klientëve nga jashtë të kenë akses në lidhjen e duhur telefonike në Gjermani. Shënimi i mëposhtëm mund të përdoret në mënyrë që një numër telefoni në zonën e kontaktit të një faqe në internet të hapë aplikacionin e telefonit kur e prekni atë:

<a href="tel:+498921555122">089 21 555 122</a>

Kështu që përdoruesit e desktopit (të cilët nuk mund të bëjnë asgjë me etiketën HTML pa një shtesë të instaluar Skype) nuk janë të hutuar, rekomandohet gjithashtu shënimi i mëposhtëm CSS në mënyrë që lidhja të mos njihet si e tillë:

a[href^="tel"] {
  cursor: default;
  text-decoration: none;
  color: #000;
}
@media only screen and (max-device-width: 480px) {
  a[href^="tel"] {
   text-decoration: underline;
   color: blue;
  }
}
Mbrapa