Një defekt kritik kur përdorni WPML + ACF

Shtojcat e fuqishme WPML për shumëgjuhësi dhe Fushat e Avancuara të Zonave për fushat tuaja janë pajisje standarde në shumë instalime. Annshtë i bezdisshëm kur keqfunksionimet dhe humbja e të dhënave ndodhin në kombinim. Raportet e defekteve në këtë temë janë disa vjeçare dhe pa përgjigje ( këtu dhe këtu dhe këtu dhe këtu dhe këtu ). Sapo e kam parë nga afër problemin.


Gabimi ndodh gjithmonë kur krijoni një faqe të ashtuquajtur opsione ACF:

ceef04e850da257a8aaa54e356199f61

Për të riprodhuar të metën, bëni sa vijon. Së pari, vendosni gjuhën në "gjermanisht" në menunë në krye të panelit të kontrollit. Tani ju hapni elementin e menusë "Opsionet" dy herë (secila në një skedë). Importantshtë e rëndësishme këtu të thërrisni drejtpërdrejt elementin e menusë. Në skedën e dytë ju tani ndryshoni gjuhën (në shembullin tonë në "anglisht"). Tani bëni ndryshime në skedën e parë dhe klikoni në "Përditëso". Tani përmbajtja e të gjitha fushave gjermane ka zbritur gabimisht në fushat angleze:

E gjithë gjëja ndodh pa paralajmërim dhe është veçanërisht fatale nëse një numër i madh opsionesh mbishkruhen.

Zgjidhja e shpejtë e zgjidhjes së funksioneve.php zgjidh problemin (mos harroni të shkëmbeni "opsione acf" nëse përdorni një goditje individuale):

ceef04e850da257a8aaa54e356199f61

Mbrapa