Hiperlidhjet e korruptuara në Word dhe Excel

Dikush do të mendonte se kur hapni hyperlinks nga një dokument Word / Excel, shfletuesi standard fillohet me URL-në e dëshiruar. Çuditërisht, ky nuk është rasti - gjë që çon në efekte anësore të pakëndshme dhe i bën të pamundura lidhjet për faqet e mbrojtura nga hyrja në bazë seksionesh / cookie.


Kjo është për shkak të modulit të emëruar nga Microsoft i quajtur "Agjenti i Përdoruesit: Microsoft Office Existence Discovery", i cili ngarkon paraprakisht lidhjen në sfond dhe gjurmon çdo ridrejtim. Problemi mund të riprodhohet si më poshtë: Së pari krijoni dy skedarë me emrin "loggedin.php" (faqe në gjendjen e regjistruar) dhe "login.php" (faqe për hyrjen):

5bcff34c5cecc130a0ee

5bcff34c5cecc130a0ee

Pasi të keni thirrur direkt "loggedin.php", kaloni direkt në "login.php" në gjendjen origjinale, ku vendoset menjëherë cookie "logged_in". Pasi të keni thirrur përsëri "loggedin.php", merrni mesazhin "jeni të regjistruar" në ". Nëse lidheni me" loggedin.php "brenda Word ose Excel (versioni 2007 ose më i ri), gjithmonë do të kaloni drejtpërdrejt te" login.php ", pavarësisht nëse jeni regjistruar tashmë apo jo.

Programet Office hapin një komponent të Internet Explorer në sfond për të kontrolluar nëse URL ekziston. Çdo ridrejtim gjurmohet gjithashtu deri në fund dhe URL-ja e fundit pa ridrejtim (në rastin tonë "login.php") kthehet dhe thirret me shfletuesin standard. Një zgjidhje e mundshme është përgjimi dhe bllokimi i thirrjes në prapavijë në faqen e parë:

5bcff34c5cecc130a0ee

Mbrapa