Sfonde të animuara me kanavacë

Sfondet e vektorëve të animuar mund të shtojnë shumëllojshmëri në një peisazh në internet të karakterizuar nga foto dhe video me ekran të plotë. Do të ishte mirë nëse kohët e ngarkimit dhe mbështetja e gjerë për pajisje dhe softuer shkojnë paralelisht me këtë. Një zgjidhje është: kanavacë. Elementi HTML i kontrolluar nga JavaScript mbështetet nga të gjithë shfletuesit aktualë dhe riprodhohet me performancë të lartë në pajisjet mobile.


Fuqia e vërtetë qëndron në faktin se kanavacë është e mbushur vetëm me kod - i cili hap mundësi krejtësisht të reja si një efekt i mirë anësor: Për shembull, duke përdorur funksione rekursive, fraktale ose elementë të tjerë të përsëritur mund të krijohen me pak përpjekje. Unë kam përgatitur një demonstrim të vogël këtu se si mund të duket e gjithë gjëja:

Canvas Background by David Vielhuber

Kanavaja sigurisht që mund të përdoret në lojëra, reklama, vizualizim të të dhënave ose art. Në kohën e faqeve të internetit 4k dhe të shkallëzuar vazhdimisht, për mendimin tim ka shumë potencial në këtë teknologji më pak të njohur. Në kombinim me elementet statike SVG, grafika e bazuar në vektorë më në fund po merr skenën në internet që ata gjithmonë e kanë merituar.

Mbrapa