Kuriozitete interesante me email

A duhet që emrat e domain-eve dhe adresat e postës elektronike të jenë gjithmonë me shkronja të vogla për t'u siguruar që të arrini atje ku dëshironi të shkoni? Apo kjo është plotësisht e parëndësishme? Serverat e postës Google, për shembull, kanë cilësime të çuditshme me efekte interesante, të cilat do t'i prezantoj shkurtimisht në artikullin vijues.


Google, i cili kohët e fundit filloi të ofrojë adresat @ gmail.com për përdoruesit gjermanë, injoron periudhat para kllapave dhe drejtshkrimi është i pandjeshëm. Adresat e mëposhtme të postës elektronike janë plotësisht ekuivalente:

  • davidvielhuber@gmail.com
  • dav.id.v.iel.hu.ber@gmail.com
  • DAVIDVIELHUBER@gmail.com
  • David.Vielhuber@gmail.com

Standardi RFC 2821 përcakton se si normalisht duhet të trajtohet kjo:

The local-part of a mailbox MUST BE treated as case sensitive. Therefore, SMTP implementations MUST take care to preserve the case of mailbox local-parts. Mailbox domains are not case sensitive. In particular, for some hosts the user "smith" is different from the user "Smith". However, exploiting the case sensitivity of mailbox local-parts impedes interoperability and is discouraged.

Kjo do të thotë që emri i domain-it pas majmunit të kllapës është i pandjeshëm ndaj shkronjave dhe pjesa lokale para se majmuni i kllapës të jetë i ndjeshëm në shkronja të vogla. Sidoqoftë, në shumicën dërrmuese të rasteve, serverat e postës janë shumë tolerantë. Unë rekomandoj që gjithmonë të shkruani të dy adresat e postës elektronike dhe emrat e domain me shkronja të vogla.

Një mënjanë e vogël: Mund të shtoni gjithashtu një adresë shtesë direkt para @, e cila do të injorohet gjatë dorëzimit (dhe për këtë arsye mund të përdoret, për shembull, për filtrimin e postës elektronike të bazuar në rregulla):

  • davidvielhuber+ganz-wichtig@gmail.com
  • davidvielhuber+newsletter@gmail.com
  • davidvielhuber+gewinnspiel@gmail.com

 

Mbrapa