Emra të gjatë skedarësh në Windows 10

Jo vetëm kur përdorni npm nën Windows, ju hasni një kufi që tani është gati 30 vjeç, i cili kufizon shtigjet në dosje dhe skedarë në një maksimum prej 255 karakteresh. Ky nuk është faji i NTFS, por LFN . Kjo çon në gabime të bezdisshme dhe papajtueshmëri midis sistemeve operative. Në kohën e WSL, ky është një gjendje për të ardhur keq, të cilin për fat të mirë mund ta rregulloni në regjistër për disa kohë.


Edhe në një Windows 10 Pro 1709 aktual ju e merrni këtë mesazh kur krijoni një dosje / rrugë skedari që është shumë e gjatë:

Emra të gjatë skedarësh në Windows 10

Pas Përditësimit të Përvjetorit të Windows 10 më në fund mund ta hiqni këtë kufi. Duhet të jeni të vetëdijshëm se softueri i vjetër mund të mos jetë më në gjendje të përdorë skedarët që janë jashtë këtij kufiri. Jo çdo program 32-bit është prekur këtu dhe ju mund ta lini të zbresë në një provë. Ju lundroni në çelës me regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem

dhe krijon (nëse nuk ekziston akoma) vlera DWORD (32-bit) LongPathsEnabled dhe vendos vlerën në 1.

Ndryshimi është aktiv pas një rinisjeje. Për fat të keq, Windows Explorer i brendshëm nuk mbështet shtigje më të gjata për momentin (kjo shpresojmë se do të ndryshojë në të ardhmen). Në vend të kësaj, ju mund të përdorni mjete më të fuqishme të tilla si One Commander , të cilat tani lejojnë shtigje me një gjatësi karakteri prej 32767 karakteresh.

Mbrapa