Përditësime automatike të WordPress

WordPress ka implementuar aktualisht azhurnime të sfondit që nga versioni 3.7 dhe i aktivizoi automatikisht për lëshime të vogla. Me ndihmën e filtrave, ju mund të kontrolloni sjelljen më saktësisht, çfarë saktësisht azhurnohet automatikisht. Një instalim i përhershëm, plotësisht automatik i të gjitha azhurnimeve të vogla, madhore, shtojcave, temave dhe përkthimeve nuk synon, por mund të bëhet lehtësisht ndryshe.


Nuk janë të shumta plugins që rrisin frekuencën me të cilën njoftimet janë quajtur dhe, në disa raste, edhe premtimin për të kryer përditësimet aktuale; Por asnjë nga këto shtesa nuk ka sukses të besueshëm. Mjeti i fuqishëm i rreshtit të komandave WP-CLI ofron një zgjidhje shumë të përshtatshme (jo vetëm për këtë qëllim). Pas një instalimi të shkurtër , linjat e mëposhtme (të ekzekutuara në dosjen e projektit WP) sigurojnë që të gjitha azhurnimet për përbërësit e mësipërm të instalohen pa përjashtim:

c9350c4b867d1cadd72c3e4a77ae98a0

Oneliner-i i mëposhtëm (i cili mund të shkurtohet përmes një pseudonimi ose me mjete si i dobët ) mund të ekzekutohet në çdo server SSH (edhe pa instaluar më parë WP-CLI) në mënyrë që të instaloni të gjitha azhurnimet atje me një lëvizje:

c9350c4b867d1cadd72c3e4a77ae98a0

Flamuri --allow-root siguron që sistemet të mund të funksionojnë si përdorues root (kjo është thelbësore në mjediset WSL ). Një azhurnim i cilitdo komponent pa testime paraprake në një mjedis zhvillimi lokal nuk rekomandohet në asnjë rrethanë. Sidoqoftë, nëse keni një mjedis WP të mbrojtur ose një rast përdorimi të veçantë që gjithmonë dëshironi të pajiseni me azhurnimet më të fundit, e gjithë gjëja gjithashtu mund të automatizohet përmes një pune të thjeshtë cron në formën e një skedari bash:

c9350c4b867d1cadd72c3e4a77ae98a0

WP-CLI mund të bëjë shumë më tepër: shtoni role të përdoruesit, fshini komente, kërkoni dhe zëvendësoni vargjet në bazat e të dhënave, importoni skedarë mediatik ... ia vlen të hidhni një vështrim në dokumentacion . Për momentin unë kam hapur dy çështje të Github që kanë të bëjnë me gabime të vogla në modulin e gjuhës , por nuk qëndrojnë në rrugën e përdorimit në mjedise produktive.

Mbrapa