Pritja falas e Node.js me Heroku

Pritja për Node.js ende nuk është shumë e përhapur, veçanërisht në vendet gjermanofolëse. Kompania amerikane e re Heroku ofron një zgjidhje këtu - dhe madje pa pagesë . Ju gjithmonë vini re paradigmën "Ndërto aplikacione ... jo infrastrukturë" dhe ende nuk ka asnjë kufizim. Si shembull, ne zbatojmë një punë të vogël cron bazuar në PhantomJS , e cila heq një faqe në internet çdo ditë dhe dërgon titullin e faqes me email.


Për ta bërë këtë, së pari regjistrohemi falas në https://signup.heroku.com/:

Pritja falas e Node.js me Heroku

Pas konfirmimit të detyrueshëm të postës elektronike, ne do të caktojmë një fjalëkalim të sigurt:

Pritja falas e Node.js me Heroku

Për të qenë në gjendje të përdorim shtesa falas nga tregu më vonë, së pari duhet të verifikojmë llogarinë tonë nën https://heroku.com/verify duke futur një kartë krediti (mos u shqetëso, gjithçka mbetet falas):

Pritja falas e Node.js me Heroku

Pjesa tjetër tani zhvillohet ekskluzivisht në vijën e komandave. Për këtë na duhet lokalisht Node.js / npm , Git dhe Heroku CLI .

Pritja falas e Node.js me Heroku

Më në fund hyjmë në Heroku lokalisht (një herë) në vijën e komandës:

Pritja falas e Node.js me Heroku

Së pari ne krijojmë një aplikacion të ri bazuar në një paketë ndërtimi të përshtatshme. Në shembullin tonë ne jemi duke përdorur zyrtare Node.js buildpack heroku-buildpack-nodejs.git:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Tani ne krijojmë një paketë.json për të instaluar paketat PhantomJS , CasperJS , SpookyJS dhe Nodemailer të kërkuara për projektin tonë:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Logjika aktuale mund të gjendet në script.js:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Ne së pari provojmë gjithçka në nivel lokal:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Skenari nxjerr një titull nga një faqe në internet dhe dërgon një email:

Pritja falas e Node.js me Heroku

Tani po shtyjmë gjithçka në Heroku, e cila gjithashtu shkakton procesin e ndërtimit:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Nëse doni të shtyni ndryshimet e kodit në Heroku më vonë, thjesht shtypni përsëri. Nga njëra anë, tani mund të kontrollojmë përmes SSH nëse gjithçka po funksionon në server:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Edhe këtu emaili dërgohet në mënyrë korrekte. Tani ne vetëm duhet të automatizojmë procesin:

1a01abaf4b9308c5714622396ccc4708

Ne shtojmë një thirrje të re të skenarit me "Shto punë të re":

Pritja falas e Node.js me Heroku

Si provë, ne zgjedhim çdo 10 minuta si frekuencë dhe e ruajmë atë:

Pritja falas e Node.js me Heroku

Cronjob tani do të bëjë punën e tij automatikisht në të ardhmen.

Mbrapa