Google PageSpeed ​​Insights vs. Google Analytics

Mjetet e vlerësimit të tilla si Shërbimi i Vlerësimit të Shënjimit W3C ose Google PageSpeed ​​Insights janë të dobishme për vlerësimin objektiv të kodit dhe performancës së një faqe në internet. Google në veçanti ndikon në një industri të tërë me koncepte të tilla si sipër - dhe gjithashtu ofron udhëzime të rrepta por të dobishme për kompresimin dhe memorizimin e imazhit. Sidoqoftë, mund të ndodhë që Google të shkojë më këmbë.


Do kodi i ndjekjes JavaScript

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

  ga('create', 'UA-12350231-1', 'auto');
  ga('send', 'pageview');

I integruar nga Google Analytics në faqen e internetit siç përshkruhet zyrtarisht , Google ankohet për mungesën e memorizimit të shfletuesit:

Google PageSpeed ​​Insights vs. Google Analytics

Fatkeqësisht, teknikisht kjo mund të korrigjohet vetëm nga hosti i skedarit, në këtë rast vetë Google, dhe është e mundur vetëm ta rregulloni atë me zgjidhjen e mëposhtme: Së pari ju përkulni URL-në

(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

në serverin tuaj

(window,document,'script','analytics.js','ga');

dhe vendos një punë të thjeshtë cron përmes PHP, e cila shkarkon skedarin më të fundit .js çdo ditë në serverin e vet:

file_put_contents("analytics.js", fopen("https://www.google-analytics.com/analytics.js", 'r'));

Atëherë mund të rregulloni saktë memorjen e gatimit në mënyrë që PageSpeed ​​të mos kritikojë më gabimin:

Google PageSpeed ​​Insights vs. Google Analytics

Mbrapa