Çaktivizoni pajisjet përmes skriptit në Windows

Në mënyrë që të kurseni energji elektrike ose të zvogëloni paranojën tuaj të monitorimit, këshillohet të shkëputni plotësisht pajisjet që nuk përdoren në kompjuterin tuaj. Pajisjet si kutitë e zërit ose kamerat në internet mund të aktivizohen / çaktivizohen në mënyrën klasike duke përdorur menaxherin e pajisjes. E gjithë gjëja funksionon edhe përmes skenarit. Mënyra standarde për ta bërë këtë ka qenë devcon . Windows 10 tani ofron një mënyrë më të përshtatshme për ta bërë këtë përmes PowerShell .


Së pari ju përcaktoni emrin ose ID-në e pajisjes përmes menaxherit të pajisjes (klikoni me të djathtën në pajisjen përkatëse> Detajet> Përshkrimi i pajisjes / ID-të e pajisjes). Përndryshe, mund të përdorni komandën PowerShell Get-PnpDevice -PresentOnly . Tani krijoni skenarin vijues PowerShell:

a422fab8dcb43ba45cce4420e050941f

Skenari tregon automatikisht dialogun UAC sepse kërkon të drejta administratori dhe tani mund të thirret si më poshtë:

a422fab8dcb43ba45cce4420e050941f

XXX qëndron për emrin ose ID-në e pajisjes, YYY për vlerat e aktivizuara ose çaktivizuara (lloji gjithashtu mund të hiqet, atëherë statusi aktual mohohet në secilin rast). Për ta thirrur të gjithë gjërat lehtësisht përmes një lidhjeje, thjesht krijojeni atë si më poshtë:

a422fab8dcb43ba45cce4420e050941f

Edhe një nisje automatike përmes planifikimit të detyrave (me opsionet "ekzekutim i pavarur nga kontrolli i llogarisë së përdoruesit" dhe "me privilegjet më të larta") ose kontrolli përmes tasteve të tastierës është lehtësisht i mundur me një mjet si të dobët , për shembull.

Mbrapa