Magánélet

1. Az adatvédelem áttekintése

Általános információ

Az alábbi információk egyszerű áttekintést nyújtanak arról, hogy mi történik személyes adataival, amikor meglátogatja weboldalunkat. A személyes adatok azok az adatok, amelyekkel személyesen azonosíthatók. Az adatvédelemmel kapcsolatos részletes információkat az adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat a szöveg alatt.

Adatgyűjtés honlapunkon

Ki felelős az adatgyűjtésért ezen a weboldalon?

A weboldalon az adatfeldolgozást a weboldal üzemeltetője végzi. A weboldal lenyomata alatt megtalálhatók elérhetőségeik.

Hogyan gyűjtjük az Ön adatait?

Egyrészt az Ön adatait gyűjti össze, amikor nekünk továbbítja azokat. Ez lehet például olyan adat, amelyet kapcsolattartó űrlapon ad meg. IT-rendszereink automatikusan gyűjtenek más adatokat a webhely felkeresésekor. Ez elsősorban technikai adat (például internetes böngésző, operációs rendszer vagy az oldal elérésének ideje). Ezeket az adatokat automatikusan rögzíti a weboldalunkra való belépés után.

Mire használjuk az Ön adatait?

Az adatok egy részét a weboldal helyes rendelkezésre bocsátásának biztosítása érdekében gyűjtik. Más adatok felhasználhatók a felhasználói viselkedés elemzésére.

Milyen jogokkal rendelkezik adataival kapcsolatban?

Önnek joga van bármikor, ingyenesen információt kapni a tárolt személyes adatok származásáról, címzettéről és céljáról. Arra is joga van, hogy ezen adatok helyesbítését, blokkolását vagy törlését kérjék. Bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a lenyomatban megadott címen, ha további kérdései vannak az adatvédelemmel kapcsolatban. Arra is joga van, hogy panaszt nyújtson be az illetékes felügyeleti hatósághoz.

Elemző eszközök és harmadik féltől származó eszközök

Amikor ellátogat weboldalunkra, szörfözési viselkedése statisztikailag kiértékelhető. Ez elsősorban a sütikkel és az úgynevezett elemző programokkal történik. Szörfözési viselkedésedet általában névtelenül elemezik; a szörfözés viselkedése nem vezethető vissza Önhöz. Bizonyos eszközök nem használhatja az elemzést, vagy megakadályozhatja. Részletes információt talál erről a következő adatvédelmi nyilatkozatban. Kifogást emelhet ezen elemzés ellen. Ebben az adatvédelmi nyilatkozatban tájékoztatjuk Önt a kifogás lehetőségeiről.

2. Általános és kötelező információk

Magánélet

Ezen oldalak üzemeltetői nagyon komolyan veszik az Ön személyes adatainak védelmét. Az Ön személyes adatait bizalmasan kezeljük, a törvényes adatvédelmi előírásoknak és ezen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően. Amikor ezt a weboldalt használja, különféle személyes adatok kerülnek összegyűjtésre. A személyes adatok olyan adatok, amelyek segítségével személyesen azonosíthatók. Ez az adatvédelmi nyilatkozat ismerteti, hogy milyen adatokat gyűjtünk és mire használjuk fel. Azt is elmagyarázza, hogyan és milyen célból történik ez. Szeretnénk rámutatni, hogy az interneten keresztüli adatátvitel (például e-mailben történő kommunikáció esetén) biztonsági hiányosságokkal járhat. Az adatokat nem lehet teljes mértékben megvédeni a harmadik felek hozzáférésétől.

Információ a felelős testületről

A weboldalon az adatfeldolgozás felelős szerve:

David Vielhuber
Baumannstrasse 23
94036 Passau
Telefon: +49 (0) 89 21 540 01 42
E-mail: david@vielhuber.de

A felelős szerv az a természetes vagy jogi személy, aki egyedül vagy másokkal együtt dönt a személyes adatok feldolgozásának céljáról és eszközeiről (például név, e-mail cím stb.).

Az adatkezeléshez való hozzájárulás visszavonása

Számos adatfeldolgozási művelet csak kifejezett hozzájárulásával lehetséges. Bármikor visszavonhatja beleegyezését. Csak annyit kell tennie, hogy informális e-mailt küld nekünk. A visszavonás nem érinti a visszavonás előtt végzett adatfeldolgozás jogszerűségét.

Panasz benyújtásának joga az illetékes felügyeleti hatóságnál

Az adatvédelmi törvény megsértése esetén az érintett személynek joga van panaszt benyújtani az illetékes felügyeleti hatósághoz. Az adatvédelmi kérdésekben a felelős felügyeleti hatóság a szövetségi állam állami adatvédelmi tisztviselője, amelyben társaságunk székhelye. Az adatvédelmi tisztviselők és elérhetőségeik listája megtalálható a következő linken: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html .

Az adatok hordozhatóságához való jog

Önnek joga van ahhoz, hogy olyan adatokkal rendelkezzen, amelyeket automatikusan feldolgozunk az Ön hozzájárulása alapján vagy egy magának vagy harmadik félnek átadott szerződés teljesítése során, általános, géppel olvasható formátumban. Ha az adatok közvetlen átadását kéri egy másik felelős személynek, akkor erre csak akkor kerül sor, ha ez technikailag megvalósítható.

SSL vagy TLS titkosítás

Biztonsági okokból és a bizalmas tartalom - például rendelések vagy megkeresések - átadása érdekében, amelyeket Ön webhelykezelőként küld nekünk, ez a webhely SSL-t vagy. TLS titkosítás. A titkosított kapcsolatot felismerheti az a tény, hogy a böngésző címsora „http: //” -ról „https: //” -re változik, és a böngésző sorában található zár szimbólum alapján. Ha SSL vagy TLS titkosítás be van kapcsolva, a nekünk továbbított adatokat harmadik fél nem tudja olvasni.

Információ, blokkolás, törlés

Az alkalmazandó jogi rendelkezések keretein belül joga van a tárolt személyes adatokkal, azok eredetével és címzettjével, valamint az adatkezelés céljával kapcsolatos információk ingyenes megadására, és szükség esetén ezen adatok helyesbítésére, blokkolására vagy törlésére. Bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a lenyomatban megadott címen, ha további kérdései vannak a személyes adatokkal kapcsolatban.

3. Adatgyűjtés honlapunkon

Keksz

Néhány webhely úgynevezett sütiket használ. A sütik nem károsítják a számítógépet, és nem tartalmaznak vírusokat. A sütik arra szolgálnak, hogy ajánlatunkat felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tegyük. A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket a számítógépén tárolnak és a böngésző menti el. Az általunk használt sütik többsége úgynevezett „munkamenet-sütik”. A látogatást követően automatikusan törlődik. Egyéb sütik maradnak a készüléken, amíg nem törli őket. Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjük böngészőjét a következő látogatáskor. Beállíthatja böngészőjét úgy, hogy tájékozódjon a sütik beállításáról, és csak egyes esetekben engedélyezi a sütik használatát, kizárhatja a sütik elfogadását bizonyos esetekben vagy általában, és aktiválhatja a sütik automatikus törlését, amikor a böngésző bezárul. Ha a sütik le vannak tiltva, a webhely funkciói korlátozottak lehetnek. Az elektronikus kommunikációs folyamat elvégzéséhez vagy bizonyos szükséges funkciók (például bevásárló kosár funkció) biztosításához szükséges sütik a 6. cikk (1) bekezdésének lit. f GDPR mentve. A weboldal üzemeltetőjének jogos érdeke a cookie-k tárolása szolgáltatásai technikailag hibamentes és optimalizált nyújtása érdekében. Amennyiben más sütik (például a szörfözés viselkedésének elemzésére szolgáló sütik) tárolódnak, ezekkel külön foglalkozunk ebben az adatvédelmi nyilatkozatban.

Szerver naplófájlok

A weboldal szolgáltatója automatikusan gyűjti és tárolja az információkat úgynevezett szerver naplófájlokban, amelyeket böngészője automatikusan továbbít nekünk. Ezek a következők: böngésző típusa és böngésző verziója, a használt operációs rendszer, hivatkozó URL, a hozzáférő számítógép gazdaneve, a kiszolgáló kérésének ideje, IP-cím, ezeket az adatokat nem egyesítik más adatforrásokkal. Az adatfeldolgozás alapja a 6. cikk (1) bekezdésének lit. f GDPR, amely lehetővé teszi az adatok feldolgozását a szerződés vagy a szerződéskötést megelőző intézkedések teljesítése érdekében.

4. Elemző eszközök és reklám

A Google Analytics

Ez a webhely a Google Analytics webanalitikai szolgáltatás funkcióit használja. A szolgáltató a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A Google Analytics ún. Sütiket használ. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyeket a számítógépen tárolnak, és amelyek lehetővé teszik a weboldal felhasználásának elemzését. A süti által a weboldal használatával kapcsolatos információk általában átkerülnek az USA-ban lévő Google szerverre, és ott tárolódnak. A Google Analytics sütiket a 6. cikk (1) bekezdésének lit. f GDPR. A weboldal üzemeltetőjének jogos érdeke a felhasználói viselkedés elemzése annak érdekében, hogy optimalizálja mind a webhelyét, mind a reklámozását.

IP névtelenítés

A weboldalon aktiváltuk az IP-névtelenítési funkciót. Ez azt jelenti, hogy az IP-címét a Google lerövidíti az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban, mielőtt azt továbbítanák az USA-ba. A teljes IP-címet csak az USA-ban lévő Google szerverre továbbítják, és kivételes esetekben ott rövidítik. A weboldal üzemeltetőjének nevében a Google ezeket az információkat felhasználja a weboldal használatának felmérésére, jelentések összeállítására a weboldal tevékenységeiről, valamint a weboldal üzemeltetőjének a weboldal tevékenységével és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására. A böngésző által a Google Analytics részeként továbbított IP-címet nem egyesítik más Google-adatokkal.

Böngésző-bővítmény

Megakadályozhatja a sütik tárolását, ha a böngészőszoftvert ennek megfelelően állítja be; szeretnénk azonban rámutatni, hogy ebben az esetben nem biztos, hogy a webhely összes funkcióját teljes mértékben ki tudja használni. Megakadályozhatja azt is, hogy a Google összegyűjtse a cookie által generált és a webhely használatával kapcsolatos adatokat (ideértve az Ön IP-címét), és ezen adatok Google általi feldolgozását olvassa le az alábbi link alatt elérhető böngésző-bővítmény letöltésével. és telepítse: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de .

Az adatgyűjtés elleni kifogás

A következő linkre kattintva megakadályozhatja, hogy a Google Analytics adatgyűjtést végezzen. Be van állítva egy leiratkozási süti, amely megakadályozza az adatok gyűjtését a webhely jövőbeli látogatásain: Deaktiválja a Google Analytics szolgáltatást . A felhasználói adatok kezelésével kapcsolatos további információk a Google adatvédelmi nyilatkozatában találhatók: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de .

Rendelés adatfeldolgozás

A Google-nal szerződést kötöttünk a rendelés-adatfeldolgozásról a Google-lal, és teljes mértékben végrehajtjuk a német adatvédelmi hatóságok szigorú követelményeit a Google Analytics használatakor.