Magánélet

1. Adatvédelem egy pillanat alatt

Általános információ

Az alábbi információk egyszerű áttekintést nyújtanak arról, hogy mi történik az Ön személyes adataival, amikor meglátogatja weboldalunkat. A személyes adatok minden olyan adat, amellyel személyesen azonosítani lehet. Az adatvédelem témájáról részletes információk találhatók az e szöveg alatt felsorolt ​​adatvédelmi nyilatkozatunkban.

Adatgyűjtés a weboldalunkon

Ki felelős a weboldalon történő adatgyűjtésért?

A weboldalon az adatkezelést a weboldal üzemeltetője végzi. Elérhetőségüket a weboldal nyomdájában találják meg.

Hogyan gyűjtjük az adatait?

Egyrészt az Ön adatai akkor kerülnek gyűjtésre, amikor azokat megadja nekünk. Ezek lehetnek például olyan adatok, amelyeket kapcsolatfelvételi űrlapon ad meg. Az egyéb adatokat informatikai rendszereink automatikusan rögzítik, amikor felkeresi a weboldalt. Ezek elsősorban műszaki adatok (pl. Internet böngésző, operációs rendszer vagy az oldal megtekintési ideje). Ezeket az adatokat automatikusan gyűjtjük, amint belép a weboldalunkra.

Mire használjuk az adatait?

Az adatok egy részét a weboldal hibamentességének biztosítása érdekében gyűjtik. Egyéb adatok felhasználhatók a felhasználói viselkedés elemzésére.

Milyen jogai vannak az adataival kapcsolatban?

Önnek joga van bármikor ingyenesen információt kapni a tárolt személyes adatainak eredetéről, címzettjéről és céljáról. Önnek joga van kérni ezen adatok helyesbítését, zárolását vagy törlését. Bármikor kapcsolatba léphet velünk a jogi értesítésben megadott címen, ha további kérdése van az adatvédelemmel kapcsolatban. Önnek joga van panaszt benyújtani az illetékes felügyeleti hatóságnál is.

Elemző eszközök és harmadik féltől származó eszközök

Amikor meglátogatja weboldalunkat, statisztikailag kiértékelhető a szörfözéssel kapcsolatos viselkedése. Ez főleg sütikkel és úgynevezett elemző programokkal történik. A szörfözés viselkedését általában névtelenül elemzik; a szörfözés viselkedése nem vezethető vissza rád. Kifogásolhatja ezt az elemzést vagy megakadályozhatja azt, ha nem használ bizonyos eszközöket. Erről részletes információkat talál a következő adatvédelmi nyilatkozatban. Kifogásolhatja ezt az elemzést. A kifogás lehetőségeiről ebben az adatvédelmi nyilatkozatban tájékoztatunk.

2. Általános információk és kötelező információk

Magánélet

A weboldal üzemeltetői nagyon komolyan veszik az Ön személyes adatainak védelmét. Személyes adatait bizalmasan, a törvényi adatvédelmi előírásoknak és ezen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően kezeljük. A webhely használatakor különféle személyes adatokat gyűjtünk. A személyes adatok olyan adatok, amelyekkel személyesen azonosítható. Ez az adatvédelmi nyilatkozat elmagyarázza, hogy mely adatokat gyűjtjük és mire használjuk fel. Azt is elmagyarázza, hogyan és milyen célból történik ez. Kiemeljük, hogy az interneten keresztüli adatátvitel (például e-mailen történő kommunikáció esetén) biztonsági hiányosságokkal járhat. Az adatok teljes védelme harmadik fél általi hozzáféréssel szemben nem lehetséges.

Megjegyzés a felelős szervről

Az ezen a weboldalon végzett adatkezelésért felelős szerv::

David Vielhuber
Baumannstrasse 23
94036 Passau
Telefon: +49 (0) 89 21 540 01 42
E-mail: david@vielhuber.de

A felelős szerv az a természetes vagy jogi személy, aki egyedül vagy másokkal együtt dönt a személyes adatok (pl. Nevek, e-mail címek stb.) Kezelésének céljairól és eszközeiről.

Az adatkezeléshez való hozzájárulás visszavonása

Számos adatfeldolgozási művelet csak az Ön kifejezett hozzájárulásával lehetséges. Bármikor visszavonhatja beleegyezését. A nem hivatalos e-mail elegendő. A visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét a visszavonás nem befolyásolja.

Fellebbezés joga az illetékes felügyeleti hatósághoz

Az adatvédelmi jogszabályok megsértése esetén az érintett személynek joga van panaszt benyújtani az illetékes felügyeleti hatóságnál. Az adatvédelmi kérdésekben az illetékes felügyeleti hatóság annak a szövetségi államnak az adatvédelmi tisztviselője, amelyben társaságunk székhelye található. Az adatvédelmi tisztviselők és elérhetőségeik listája a következő linken található: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html .

Az adatok hordozhatóságához való jog

Önnek joga van olyan adatokhoz, amelyeket az Ön beleegyezése alapján vagy egy szerződés teljesítése során automatikusan feldolgozunk Önnek vagy harmadik félnek, közös, géppel olvasható formátumban. Ha az adatok közvetlen továbbítását kéri egy másik felelős személynek, akkor ez csak akkor valósul meg, ha ez műszakilag megvalósítható.

SSL vagy TLS titkosítás

Biztonsági okokból és a bizalmas tartalom továbbításának védelme érdekében, például megrendelések vagy kérdések, amelyeket Ön weboldal-üzemeltetőként küld nekünk, ez a webhely SSL-t vagy. TLS titkosítás. A titkosított kapcsolatot felismerheti azáltal, hogy a böngésző címsora „http: //” -ről „https: //” -re változik, és a böngésző sorában található zár szimbólum alapján. Ha az SSL vagy TLS titkosítás aktiválva van, akkor a nekünk továbbított adatokat harmadik felek nem olvashatják el.

Információ, blokkolás, törlés

Az alkalmazandó törvényi rendelkezések keretein belül Önnek joga van ingyenes információkat tárolni a tárolt személyes adatairól, azok eredetéről és címzettjéről, valamint az adatkezelés céljáról, és szükség esetén joga van ezen adatok helyesbítésére, blokkolására vagy törlésére. Bármikor kapcsolatba léphet velünk a jogi értesítésben megadott címen, ha további kérdése van a személyes adatok témájával kapcsolatban.

3. Adatgyűjtés weboldalunkon

Cookie-k

Néhány webhely úgynevezett sütiket használ. A sütik nem károsítják a számítógépet, és nem tartalmaznak vírusokat. A sütik arra szolgálnak, hogy kínálatunkat felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tegyék. A sütik kicsi szöveges fájlok, amelyeket a számítógépen tárolnak és a böngészője ment el. Az általunk használt sütik többsége úgynevezett „session cookie”. A látogatás után automatikusan törlődnek. Más sütik addig maradnak az eszközén, amíg nem törli őket. Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjük böngészőjét a következő látogatáskor. Beállíthatja böngészőjét úgy, hogy tájékoztatást kapjon a sütik beállításáról, és csak egyedi esetekben engedélyezze a sütik használatát, kizárja a sütik elfogadását bizonyos esetekben vagy általában, és aktiválja a sütik automatikus törlését a böngésző bezárásakor. Ha a sütik inaktiválódnak, akkor a weboldal funkcionalitása korlátozott lehet. Az elektronikus kommunikációs folyamat végrehajtásához vagy bizonyos szükséges funkciók (pl. Bevásárlókosár-funkció) elvégzéséhez szükséges sütik a 6. cikk (1) bekezdése alapján tárolódnak. f GDPR mentve. A weboldal üzemeltetője jogos érdeke a sütik tárolása szolgáltatásainak technikailag hibamentes és optimalizált biztosítása érdekében. Amennyiben más cookie-kat (pl. Szörfözési magatartásod elemzésére szolgáló cookie-kat) tárolnak, azokat külön kezeljük ebben az adatvédelmi nyilatkozatban.

Szerver naplófájlok

A weboldal szolgáltatója automatikusan információkat gyűjt úgynevezett szerver naplófájlokban, amelyeket böngészője automatikusan továbbít nekünk. Ezek a következők: böngésző típusa és böngészőverziója, használt operációs rendszer, hivatkozó URL, a hozzáférő számítógép gazdagépneve, a kiszolgáló kérésének ideje, IP-cím, ezeket az adatokat nem kombinálják más adatforrásokkal. Az adatkezelés alapja a 6. cikk (1) bekezdése. f GDPR, amely lehetővé teszi az adatok feldolgozását a szerződés vagy a szerződéskötést megelőző intézkedések teljesítése érdekében.

4. Elemző eszközök és reklám

A Google Analytics

Ez a webhely a Google Analytics internetes elemzési szolgáltatás funkcióit használja. A szolgáltató a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A Google Analytics úgynevezett "sütiket" használ. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyeket a számítógépre mentenek, és amelyek lehetővé teszik a weboldal használatának elemzését. A cookie által generált információkat az Ön weboldalának használatáról általában az USA-ban található Google szerverre továbbítják és ott tárolják. A Google Analytics sütik tárolása a 6. cikk (1) bekezdésének megfelelően történik. f GDPR. A weboldal üzemeltetőjének jogos érdeke a felhasználói viselkedés elemzése a weboldal és a hirdetések optimalizálása érdekében.

IP névtelenítés

Ezen a webhelyen aktiváltuk az IP anonimizálási funkciót. Ennek eredményeként a Google lerövidíti IP-címét az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban, mielőtt továbbítaná azt az Egyesült Államokba. A teljes IP-címet csak az USA-ban található Google szerverre továbbítják, és kivételes esetekben ott rövidítik. A webhely üzemeltetője nevében a Google ezeket az információkat felhasználja a weboldal használatának értékelésére, a webhely tevékenységéről szóló jelentések összeállítására és a weboldal üzemeltetőjének a webhely tevékenységével és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására. A böngészője által a Google Analytics részeként továbbított IP-címet nem vonják össze más Google-adatokkal.

Böngésző plugin

A böngésző szoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja a sütik tárolását; szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal összes funkcióját. Azt is megakadályozhatja, hogy a Google összegyűjtse a cookie által generált és a webhely használatával kapcsolatos adatokat (beleértve az IP-címet is), és hogy ezeket az adatokat a Google feldolgozza a következő link alatt elérhető böngésző plug-in letöltésével: és telepítse: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de .

Kifogás az adatgyűjtés ellen

A következő linkre kattintva megakadályozhatja, hogy a Google Analytics összegyűjtse adatait. Beállít egy leiratkozási cookie-t, amely megakadályozza az adatok gyűjtését a webhely jövőbeni látogatásainál: Deaktiválja a Google Analytics szolgáltatást . A Google adatvédelmi irányelveiben további információkat talál a Google Analytics felhasználói adatok kezeléséről: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de .

Rendelés adatfeldolgozás

Megállapodtunk egy szerződéses adatfeldolgozási megállapodást a Google-lal, és teljes mértékben végrehajtjuk a német adatvédelmi hatóságok szigorú követelményeit a Google Analytics használatakor.